Beetje vreemde titel; een gezond broodje gezond. Ik heb dit recept bewust zo genoemd omdat ik de standaard broodjes gezond helemaal niet zo gezond vind. Dus dacht ik, laat ik een echt gezond broodje gezond maken met goede en voedzame ingrediënten.

Het standaard broodje gezond ziet er ongeveer zo uit: Wit pistoletje, ham, kaas, gekookt ei, tomaat, komkommer, ijsbergsla en geraspte wortel. Het witte pistoletje heeft niets met gezonde voeding te maken, die vervangen we door goed volkorenbrood dat veel meet vezels, vitamines en mineralen bevat. De ham die gebruikt wordt voor een standaard broodje gezond zou ik ook niet echt ‘gezond’ willen noemen. We vervangen deze door verse gerookte zalm van de visboer die een mooie portie vitamines en goede vetten met zich meebrengt. De komkommer laten we lekker zitten, die is gezond genoeg, de tomaat vervangen we door rode paprika. Niet dat tomaat ongezond is, maar paprika bevat wel meer belangrijke voedingsstoffen dan tomaat. Het gekookte eitje laten we ook voor wat hij is, net zoals het plakje kaas. Beide zijn gezond en bevatten erg veel bouwstoffen. De ijsbergsla vervangen we door spinazie, voor dit geld hetzelfde als voor de tomaat: ijsbergsla is op zich niet ongezond, maar spinazie bevat veel meer voedingsstoffen. Op het standaard broodje gezond vindt je tenslotte vaak een dikke klodder, vol met troep zittende cocktailsaus, deze vervangen wij door een lik groene pesto op beide volkorenboterhammen.

Ziezo, nu heb je een echt broodje gezond. Een broodje belegt met producten die stuk voor stuk een mooie portie vitamines en mineralen bevatten. Bij elkaar genomen voorzie je je lichaam van vrijwel alle belangrijke voedingsstoffen. Hierdoor zorg je goed voor je lichaam en ga je je kiplekker voelen.

Gezond broodje gezond

Een écht broodje gezond met veel lekkere ingrediënten
20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 4 plakken Volkorenbrood
  • 2 plakken Kaas
  • 2 Ei
  • 10 plakjes Komkommer
  • 1 Paprika
  • 20 gr Spinazie
  • 100 gr Gerookte zalm
  • 2 el Groene pesto

Zo maak je het

  • Kook de eieren hard
  • Leg vier volkorenboterhammen klaar en besmeer ze met de pesto
  • Beleg er twee met spinazie en plaats er vervolgens een plakje kaas op
  • Leg daar de komkommerplakjes op gevolgd door de paprika in reepjes
  • Verdeel de gerookte zalm over de twee boterhammen snijd de eiren in plakjes en verdeel over de zalm
  • Plaats de twee andere boterhammen erop
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven