Deze gezonde salade van avocado, mozzarella en pomodori tomaten is lekker snel klaar en toch erg gezond. Ideaal voor naar je werk in een bakje.

Avocado kopen wij elke week en dan een rijpe en een onrijpe. De rijpe avocado kunnen we direct gebruiken en de onrijpe avocado kunnen we halverwege de week gebruiken. Een bolletje mozarella in een zakje is lang houdbaar in de koelkast en pomodori tomaten in blik kun je heel lang in je kast bewaren. Kortom, het is een salade die je makkelijk vaker kan maken als je de basisingrediënten altijd in huis hebt. Je denkt misschien hé waarom gebruik je geen verse tomaten? Pomodori tomaten uit blik zijn juist super gezond omdat ze op hun rijpst worden ingeblikt. In dit recept voor gezonde pizzasaus legt Sven het nog wat uitgebreider uit.
De pomodori tomaten hebben een hele rijke en zoete smaak, wat heel lekker combineert bij de zachte en nootachtige avocado en zachte mozzarella.

Voor de dressing gebruiken we olijfolie, citroensap, knoflook en een beetje peper en zout. We gebruiken een verse teen, maar voor de snelle variant (voor naar je werk bijvoorbeeld) volstaat een beetje knoflookpoeder ook. Wij gebruiken kleine bakjes met goede afsluitbare deksel van de Ikea en gieten daar ’s ochtends op gevoel een beetje olijfolie en citroensap in en strooien er wat zout, peper en knoflookpoeder bij. In een groter bakje gaat de avocado, een half stuk mozzarella, de helft uit het blikje tomaten, een handje rucola en natuurlijk het bakje dressing (per persoon dus). Op je werk snij je de ingrediënten en giet je de dressing er overheen. Smullen maar! Werk je buiten of ergens waar je niet bij een keukentje kan, dan zit er niks ander op dan iets eerder op te staan en je salade ’s ochtends klaar te maken en een vork mee te nemen. Ik vind het altijd wel leuk om mijn lunch op kantoor af te maken en sinds een aantal maanden ben ik niet meer de enige. Kreeg ik in het begin wel eens rare blikken of opmerkingen, nu doen 2 en soms 3 collega’s gezellig mee en strijden we om de snijplank! ;-). 1 collega plogt (foto bloggen) ook over haar dagelijkse bezigheden, waar gezond eten en sporten nu groot onderdeel van zijn. Super leuk! Maar sommige collega’s blijven het maar vreemd vinden en kijken argwanend naar de stapel afwas die steeds groter wordt door alle bakjes en dressingdoosjes ;-).

Gezonde salade van avocado, mozzarella en pomodori tomaten

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Avocado's
  • 125 gr Mozarella
  • 240 gr Pomodori tomaten
  • 30 gr Rucola
Voor de dressing
  • 2 el Olijfolie
  • 1 teen Knoflook
  • 1 el Citroensap
  • 1/2 tl Peper
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Was de rucola en verdeel over twee borden
  • Snij de avocado rondom door tot aan de pit, draai de helften van elkaar en wip de pit eruit
  • Snij met een niet te scherp mes blokjes in de avocado helften en lepel de blokjes daarna uit de schil met een lepel
  • Snij de mozzarella en pomodori tomaten in blokjes (laat de tomaten eerst even uitlekken)
  • Meng de blokjes avocado, mozzarella en tomaat en leg op de rucola
  • Mix alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en druppel over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer