Deze witte koolsalade maken we extra lekker en gezond met appel, ongezouten noten en rozijnen. Het zoet van de appel en de rozijnen, de stevige bite van witte kool en af en toe een nootje, maakt dit koolsalade recept verukkelijk lekker en voedzaam! Heb je witte kool over, kijk dan ook eens naar onze andere recepten met witte kool. Witte kool bevat vitamine B1, B2, C, ijzer, calcium en eiwit.

Koolsalade met appel, noten en rozijnen

20 min
20 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 150 gr Witte kool
  • 1/2 Wortel
  • 1 Appel
  • 60 gr Gemengde noten - ongezouten
  • 80 gr Rozijnen
  • 14 steeltjes bieslook - vers
  • 3 el Yoghurt
  • 2 el Mayonaise
  • Peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Was de kool en wortel, snijd de kool in reepjes en rasp de wortel
  • Schil de appel en snijd in blokjes
  • Stop de noten in een theedoek en sla er met de achterkant van je mes op, zodat je kleinere stukjes krijgt
  • Snijd 10 steeltjes bieslook in kleine stukjes
  • Meng de kool, geraspte wortel, appel, noten, rozijnen en bieslook in een schaal
  • Meng in een klein schaaltje de yoghurt, mayonaise en wat peper voor de dressing
  • Schep de dressing door de salade en meng goed
  • Verdeel de salade over twee borden en garneer met de overige steeltjes bieslook
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer