Sappige rosbief, knapperige sla, gekruide eireepjes, romige avocado en zachte mozzarella: deze rosbiefsalade smaakt verrukkelijk! 

Rosbief is mager rundvlees dat in dunne plakken wordt gesneden. Je kan het vers in de supermarkt kopen als broodbeleg, maar wij maken er een heerlijke rosbiefsalade met eireepjes van. Rosbief komt van het Engelse roast beef, geroosterd vlees. Als je de rosbief zelf wilt maken, koop dan een goed stuk bij de keurslager en vraag hoe je hem goed klaarmaakt. We hebben het zelf ook een keer gedaan: het rauwe vlees moet eerst op kamertemperatuur komen, daarna bak je het vlees kort aan zodat het van buiten bruin en krokant is. Vervolgens gaat de rosbief de oven in. Met een speciale vleesthermometer houd je de temperatuur van de kern van het vlees in de gaten; is die op de juiste temperatuur, dan is de biefstuk klaar. Best een karweitje, maar wel erg leuk als je er de tijd voor hebt. Maar voor deze heerlijke rosbief salade voldoet rosbief uit de supermarkt ook prima.

rosbiefsalade met eireepjes

Rosbief is mager vlees dat rijk is aan eiwitten, samen met de eireepjes in deze rosbiefsalade geeft dit recept je een verzadigd gevoel en kan je er lange tijd tegenaan. Dat komt ook door de avocado, deze bevat naast vitamines en mineralen gezonde vetten. Een super voedzaam lunchrecept dus, deze rosbiefsalade met eireepjes. En toch ook erg lekker!

[box type=ok] Rosbief Tip: rol een plakjes rosbief om 2 gekookte eieren als snelle lunch. Snack er een wortel, stukje paprika of een andere rauwe groente bij om je snelle lunch compleet te maken. [/box]

Rosbiefsalade met eireepjes

Sappige rosbief, knapperige sla, gekruide eireepjes, romige avocado en zachte mozzarella: deze rosbiefsalade is verrukkelijk!
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 3 porties

Dit heb je nodig

  • 3 Eieren
  • Zout
  • Chilipeper
  • 1 klontje Roomboter
  • 1/2 krop IJsbergsla
  • 120 gr Rosbief - voorgesneden plakjes
  • 125 gr Mozzarella
  • 1 Avocado
Voor de dressing
  • 3 el Olijfolie
  • 1/4 tl Zout
  • 1/2 tl Chilipeper

Zo maak je het

  • Kluts de eieren met wat zout en chilipeper
  • Bak het ei met een klontje roomboter in een koekenpan goudbruin
  • Was ondertussen de ijsbergsla en snijd het in reepjes, leg in een schaal
  • Snijd de mozzarella in stukjes
  • Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar af en lepel het vruchtvlees uit de schil, snijd het vruchtvlees in plakken
  • Voeg de mozzarella en avocado toe aan de sla
  • Snijd de rosbief in reepjes en leg dit ook in de schaal
  • Rol het ei op en snijd het in reepjes, voeg toe aan de salade
  • Meng de ingrediënten voor de dressing, druppel dit over de salade en schep de salade een paar keer om
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 3
Door: Jennifer