In de serie ‘saladeparade’ weer een heerlijke lunchtrommel knaller van de bovenste plank. Ditmaal met gekookte kipfilet, spinazie, appel, paprika en walnoten. Een zeer complete en overheerlijke lunch om mee te nemen naar je werk.

klik hier voor: Salade voor naar het werk – Deel 1

Eiwitten, goede vetten, vitamines, mineralen, vezels en koolhydraten. Je hebt ze allemaal nodig om goed bij de leest te blijven. Met een stevige maaltijdsalade zit je altijd goed. De ene helft bereid je de avond voordat je gaat werken voor, en vlak voor de lunchpauze de rest. Heb je die tijd of mogelijkheid niet? Dan kun je ook alles al bij elkaar stoppen. Voeg een klein scheutje citroensap toe om het verkleuren van de appel tegen te gaan.

Salade voor naar het werk - Deel 2

Weer een salade voor naar het werk. Ditmaal met appel en kipfilet
20 min
5 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr Spinazie
  • 1 Appel
  • 1 Paprika
  • 1 Kipfilet
  • 1 handje Walnoten
  • 3 el Olijfolie
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

Voorbereiding

  • Breng water aan de kook met een beetje zout
  • Leg de kipfilet erin en kook deze 10 minuten op laag vuur
  • Haal de kipfilet eruit en laat deze uitlekken en afkoelen op een stukje keukenpapier
  • scheur er vervolgens stukjes van en stop ze in je lunchtrommel
  • Doe daar de appel, paprika, spinazie en walnoten bij
  • Maak in een klein bakje een dressing klaar van de olijfolie met het peper en zout

Voor de lunch

  • Snijd de appel en de paprika in stukjes
  • Mix met de dressing de spinazie en de walnoten
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 1
Door: Sven