Eerlijk is eerlijk: de ene keer heb je meer zin om je uit te sloven in de keuken, dan de andere keer. Daarom deel ik deze salade met jullie die ik van de week heb gegeten. Ik was druk met het schrijven van de teksten voor ons nieuwe kookboek en ik wilde wel een voedzame salade op tafel zetten, maar zonder er te veel moeite voor te doen. 

Om zo’n snelle, simpele maar toch voedzame salade op tafel te kunnen zetten, is een goede voorraad essentieel. Zo hebben wij altijd een blikje tonijn (MSC) in de kast staan, tomatenblokjes en rode kidneybonen in blik (zonder toegevoegd suiker), goede extra vergine olijfolie, walnoten, amandelen, etc. Daarnaast kopen we elke week wel een soort sla en ligt er voldoende op de fruitschaal. Ook eieren hebben we altijd in huis. Ik koop nieuwe bij, als ze nog niet allemaal op zijn. Ook zijn we dol op kruiden. Ik heb altijd gedroogde kruiden in huis. Peterselie en bieslook groeien in de tuin en daar gaan we dit seizoen tijm, rozemarijn, dille en basilicum aan toevoegen. Heerlijk om verse kruiden uit je tuin toe te voegen aan een salade! Ook aan het moestuinen geslagen? Volg onze moestuin ontwikkelingen hier.

In deze witlofsalade met tonijn heb ik een avocado en twee hard gekookte eieren gebruikt. Voor de dressing heb ik verse tijm gebruikt, maar gedroogde tijm kan natuurlijk ook. Dit wilofsalade recept is goed voor 2 personen.

Snelle witlofsalade met tonijn

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 stronken Witlof
  • 1 Avocado
  • 1 blikje Tonijn
  • 2 Eieren
Voor de dressing
  • 2 el Olijfolie - extra vergine
  • 1/2 el Citroensap
  • 1 el Kappertjes
  • 1 teen Knoflook
  • 1/3 tl Zeezout
  • 4 takjes tijm - vers

Zo maak je het

  • Kook de eieren hard (een eierkoker is ideaal en geeft een pieptoon als ie klaar is)
  • Laat de tonijn uitlekken in een vergiet
  • Snijd de witlof in reepjes, was goed, snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd dit in blokjes
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje (pers de knoflook uit met een knoflookpers)
  • Pel de eieren en snijd ze in partjes
  • Meng alles door elkaar, je salade is klaar!
Print dit recept
Recept: lunch, Salade
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Jennifer