Heb je een blender staan? Gebruik hem eens voor het ontbijt. Om je ontbijt in te bereiden dan. Een blender maakt het mogelijk om binnen een paar minuten een ontbijt op tafel te zetten dat vol zit met vezels, vitaminen en mineralen, goede vetten, eiwitten, en complexe koolhydraten. Een heerlijke start van een drukke doordeweekse dag. Blend it!

Die goede voedingsstoffen halen we uit de combinatie van vers fruit, yoghurt, granen en noten. Ze leveren elk hun bijdrage en vormen samen een compleet pakket waarmee je de dag goed kunt beginnen. Haal die blender uit het stof en zet ‘m standaard op je aanrecht. Dan ga je hem eerder gebruiken.

Ontbijten met een drinkyoghurt

Drukke doordeweekse dagen, nog even langer in bed willen blijven liggen. Zo ging het vanmorgen ook. De zwangere buik van Jennifer begint nu echt erg groot te worden (formaat medicijnbal) en dat merkt ze tijdens haar nachtrust. Dertig keer eruit om naar het toilet te gaan, niet kunnen slapen, woelen en dromen over dat je je kind ergens bent vergeten. En dat dan ook ’s nachts tegen mij vertellen.

Vanmorgen dus wat langer blijven liggen waardoor er weinig tijd overbleef voor het ontbijt. Deze smoothie heb ik in twee minuten voor haar bereid, stond zo op tafel. Is er echt heel weinig tijd, dan kan je hem ook in een beker meenemen en onderweg opdrinken. Proost!

Blender ontbijt recept
Door: 
Recept: Ontbijt
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 1
 
Ontbijtsmoothie met fruit, noten en yoghurt uit de blender
Dit heb je nodig
  • Yoghurt - 200 gram
  • Sinaasappel 1
  • Aardbeien - 150 gram
  • Walnoten - 20 gram
  • Amandelen 20 gram
  • Havermout 30 gram
Zo maak je het
  1. Was de aardbeien, schil de sinaasappel en stop ze in de blender
  2. Voeg de yoghurt, walnoten, amandelen en havermout toe
  3. Blenden totdat je een mooie gladde smoothie hebt
Tips
Vries de aardbeien in of gebruik diepvriesaardbeien voor een koelere smoothie

 

Wil je dit recept bewaren? of maak een account aan.