Wij houden wel van blatende geitjes. Vooral vanwege de heerlijke geitenkaas die van hun geitenmelk gemaakt wordt. Maar van geitenmelk kun je natuurlijk ook geitenyoghurt maken. Ook erg lekker, en gewoon weer eens wat anders. Bleeeeeeeehhh

Geitenyoghurt

Is er dan nog verschil tussen geitenyoghurt en (standaard) yoghurt van de koe? Qua smaak absoluut. Je proeft bij geitenyoghurt echt geit, een meer dierlijke smaak ofzo. Yoghurt van de koe is wat neutraler. Houd je van wat extra karakter in de yoghurt dan moet je het zeker proberen. Wij vinden het heerlijk en wisselen er graag mee af. Als we de voedingswaarde van geitenyoghurt met normale yoghurt vergelijken, vinden we niet zo veel verschillen. Geitenyoghurt bevat iets minder lactose en wat meer vet. Ook bevat geitenyoghurt iets meer kalium en calcium dan gewone yoghurt. Het grootste verschil zit hem in de vitamine B12. Geitenyoghurt bevat per 100 ml 0,1 microgram vitamine B12. Gewone yoghurt bevat 0,4 microgram per 100 ml. Vitamine B12 is een erg belangrijke vitamine en moet gehaald worden uit voornamelijk dierlijke producten zoals zuivel, vlees en eieren. Omdat we per dag minimaal 2,8 microgram vitamine B12 nodig hebben, kun je misschien beter voor gewone yoghurt kiezen als je de rest van de dag geen eieren of vlees op het menu hebt staan.

Geitenyoghurt met banaan, havermout en pure chocolade

Lekker ontbijtje met geitenyoghurt, banaan, havermout en pure chocolade
2 min
2 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 150 ml Geitenyoghurt
  • 1 Banaan
  • 30 gr Havermout
  • 10 gr Pure chocolade - 85%

Zo maak je het

  • Snijd de banaan in plakken en rasp de chocolade
  • Doe de ingrediënten samen met de havermout en de geitenyoghurt in een kom
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Hollands
Porties: 1
Door: Sven