Een groene salade met alleen maar groene ingrediënten: groene asperges, edame bonen, avocado, rucola, groene radijskiemen en zelfs een groene dressing: van avocado olie. Groen is goed, het zit in ons systeem verankerd. Dan zal deze salade ook wel goed zijn, toch? Jazeker, en lekker!

Vorige maand kwamen we erachter dat je groene asperges rauw kunt eten. We blijven bijleren en ontdekken en dat vind ik juist zo leuk aan Voedzaam & Snel. Wat begon als hobbymatig dingetje, is gewoon uitgegroeid tot een fulltime job voor Sven en een parttime job voor mij. Qua ideeën en inspiratie zouden we er makkelijk allebei meer dan fulltime mee bezig kunnen zijn! Wat ik nog leuker vind: ik heb het gevoel dat ik mensen een beetje kan helpen door mijn recepten en zoektocht met jullie te delen. En dat geeft een goed gevoel. :-)

Een asperge in dunne plakjes snijden

Je snijdt de asperge met een dunschiller in dunne plakjes voor in een salade. Maar, aan een dunschiller zit vaak een opstaand randje, waardoor het laatste stukje van de asperge in plakjes snijden wat moeilijk gaat. Ik stond een beetje te klooien in de keuken en pakte er een kaasschaaf bij: het werkte wel maar de plakken asperge werden veel te dik. Dus ik riep naar Sven: hoe heb jij vorige keer die asperge zo mooi in dunne plakjes gesneden? Heel simpel dus: hij legt de asperge in zijn hand en snijd er met zijn andere hand dunne laagjes vanaf met de dunschiller.

Groene salade
 
Dit heb je nodig
  • 1 blikje edame bonen (130 gram)
  • 6 - 8 groene asperges
  • 1 avocado
  • 50 gram rucola
  • 2 flinke plukken groene radijskiemen
  • 2-3 el avocado olie
  • grove peper
  • zeezout
Zo maak je het
  1. Spoel de bonen af
  2. Was de asperges en snijd ze met een dunschiller in dunne plakjes
  3. Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar en lepel het vruchtvlees uit de schil met een lepel
  4. Snijd het vruchtvlees in plakjes en combineer met de anderen ingrediënten op een bord
  5. Druppel de avocado olie over de groene salade en voeg peper en zout naar smaak toe

 

 

Wil je dit recept bewaren? Maak dan hier een account aan. Heb je al een account? Hier kun je inloggen