Blauwe druiven, ze zijn lekker om zo te eten, maar je kunt ze ook gebruiken in een heerlijke salade. In deze salade met blauwe druiven combineren we ze met pittige rucola, romige avocado, bleekselderij en gebakken pijnboompitten. Super lekker en bovenal: voedzaam.

Blauwe druiven zijn rijk aan calcium, kalium en vitamine C. Ze bestaan per 100 gram, voor 85,2 gram uit water! Maar ook wat eiwitten, vezels en natuurlijk fruitsuiker zijn aanwezig in de blauwe druif. Fruitsuiker zorgt ervoor dat ze zo zoet smaken. Combineer druiven in een salade met andere gezonde ingrediënten zoals avocado en bleekselderij en je hebt een prachtige gezonde salade te pakken. Heerlijk om als lunch van te genieten.

We hebben voor deze salade pitloze blauwe druiven gebruikt, die koop je gewoon in de supermarkt. Was ze wel even goed voordat je ze gaat eten. Heb je geen pitloze druiven, dan kun je de pitjes bij het halveren verwijderen, of laten zitten. Al smaken ze wel wat bitter en dat is eigenlijk een beetje zonde van deze lekkere blauwe druiven salade.

Herfstsalade blauwe kaas en druiven

Herfstsalade met blauwe kaas en druiven, bekijk dit recept

Blauwe druiven passen trouwens ook super goed bij een blauwe kaas. Misschien komt het doordat ze beide blauw zijn ;-p En we hebben ook eens een salade met blauwe druiven, kip en kerriedressing gemaakt. Zo komt die doos blauwe druiven wel op! Als je ze niet al hebt opgesnoept dan …

Kipsalade met blauwe druiven en kerrie
Kipsalade met blauwe druiven en kerrie, bekijk dit recept

Salade met blauwe druiven

Blauwe druiven zijn heerlijk voor in een salade
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 50 gr Rucola
  • 1 el Olijfolie - extra vergine
  • Peper - naar smaak
  • Zeezout - naar smaak
  • 1 stengel Bleekselderij
  • 100 gr Blauwe druiven - pitloos
  • 1 Avocado
  • 20 gr Pijnboompitten

Zo maak je het

  • Doe de rucola, de olijfolie en wat peper en zeezout in een schaal en schep goed om
  • Snijd de bleekselderij in kleine plakjes en de druiven doormidden
  • Snijd de avocado doormidden tot de pit, draai de helften van elkaar, lepel het vruchtvlees uit de schillen en snijd in blokjes
  • Bak de pijnboompitjes in een droge pan onder continu omschudden lichtbruin
  • Verdeel de gemarineerde rucola over twee borden en leg daar de rest van de ingrediënten bovenop

Tip

Je kunt in plaats van rucola ook een andere slasoort gebruiken
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer