Een gele smoothie maken is niet zo lastig. Er zijn veel fruitsoorten die geel zijn en die zich goed laten blenden. Voor dit gele smoothie recept hebben we twee soorten fruit gebruikt: ananas en mango.

Beiden zijn heerlijk zoet van smaak. De mango geeft deze gele smoothie een mooie textuur. We maken de smoothie wat dunner met kokoswater, wat je kan kopen bij de Jumbo en de Albert Hein. Gebruik bij een smoothie met ananas nooit zuivel. Zuivel en ananas gaan niet goed samen. Ananas bevat enzymen die de eiwitten uit de zuivel afbreken, hierdoor krijg je een zeer bittere smaak. Het voordeel van een smoothie zonder zuivel is dat er geen lactose in zit. En dat is weer fijn voor mensen met een lactoseintolerantie. Deze gele smoothie is het lekkerst als je het fruit en het kokoswater twee uurtjes voordat je de smoothie maakt in de koelkast legt. De smoothie wordt dan nog lekkerder. Helemaal op mooie zonnige dagen.

Gele smoothie zonder zuivel

Vers geel fruit blenden en binnen een handomdraai heb je een gezonde gele smoothie voor je neus staan. Proost
5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1/2 Ananas - 1/2
  • 1 Mango - 1
  • 200 ml Kokoswater - 200 ml

Zo maak je het

  • Snij de ananas in tweeën en bewaar de andere helft in folie in de koelkast
  • Snij hem nogmaals in tweeën zodat je kwarten krijgt
  • Snij de schil en het harde middenstuk van boven naar beneden weg
  • Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit
  • Stop het fruit samen met het kokoswater in de blender
  • Even blenden en klaar is je heerlijke gele smoothie
Print dit recept
Recept: Smoothie
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven