Groentesap met wortel is heerlijk zoet en snel klaar, maar je moet wel over een sapcentrifuge beschikken. De vitaminen en mineralen uit zelf gemaakte groentesap kunnen zeer snel in je lichaam worden opgenomen omdat de vezels en het pulp er door de sapcentrifuge zijn uitgehaald. Vezels in voeding zijn erg belangrijk maar het verwerken ervan kost veel tijd. Hierdoor worden de vitaminen trager door je lichaam opgenomen. Heb je behoefte aan een instant energie boost? Kies dan voor een groentesap en niet voor een zoete snack zoals een Mars of ander snoep. Want, zoals je in onze visieĀ over voedzaam eten kunt lezen, zijn juist vitaminen en mineralen belangrijk voor het krijgen van extra energie. Juice it up!

Groentesap van wortel en bleekselderij

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 8 Wortels
  • 4 stengels Bleekselderij
  • 1/2 Citroen
  • 20 gr gember - vers

Zo maak je het

  • Rasp de wortel en was de bleekselderij
  • Snijd de schil van de halve citroen
  • Stop alles in de sapcentrifuge, de bleekselderij als laatst (hier komt het meeste vocht uit)
Print dit recept
Recept: Sappen
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven