Aardbei muffins van kokosmeel met een verrassing: een kern van pure chocolade. Muffins van kokosmeel zijn glutenvrij en dit aardbei muffins recept is ook suikervrij! Geen suiker, geen honing, geen stevia en geen bloesemsuiker.

Kokosmeel en amandelmeel

We hebben laatst een tomatenbrood van kokosmeel gemaakt en dachten toen: kunnen we hier niet ook heerlijke muffins mee maken? Na een rondje pinterest zagen we al snel dat andere bloggers ook muffins en cupcakes maken met kokosmeel. Kokosmeel (fijn gemalen kokos) is net als amandelmeel glutenvrij en koolhydraatarm, maar wel goedkoper. Het bevat veel eiwitten en vezels en het resultaat in een muffin is wat luchtiger en minder compact dan een muffin gemaakt met amandelmeel.

Suikervrije muffins van kokosmeel

We ontdekten al snel dat meer bloggers experimenteren met muffins van kokosmeel, maar helaas gebruiken ze allemaal suiker of een vervanger daarvoor zoals stevia, honing of bloesemsuiker. Wij wilden dit nou juist niet gebruiken. Natuurlijk moet een muffin wel een beetje zoet smaken. We hebben dat opgelost door 2 rijpe bananen door het beslag te mengen (de banaan overheerst niet!) en zoete Hollandse aardbeien toe te voegen. Tot slot hebben we ook nog een verrassing toegevoegd: een kern van pure chocolade. Maar die kan je ook weglaten, heel misschien … het is lekker hoor :-)

Aardbei muffins van kokosmeel - suikervrij

10 min
30 min
40 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 4 Eieren
  • 2 Bananen - rijp
  • 70 gr Kokosmeel
  • 1 snufje Zout
  • 1/2 tl Bakpoede
  • 1 1/2 el Kokosolie
  • 120 gr Aardbeien
  • 40 gr Pure chocolade 85% - 85%

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Kluts de eieren, prak de bananen en meng dit door elkaar
  • Meng de kokosmeel, bakpoeder en zout in een andere schaal
  • Voeg het ei-banaanmengsel hieraan toe en meng goed
  • Smelt de kokosolie en meng dit door het beslag
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij ze in kleine partjes, meng door het beslag
  • Schep in vier cupcakevormpjes (zo'n silicone vorm is erg fijn) een bodempje van het beslag
  • Breek de chocolade in stukken en steek ze in het midden van de bodem, niet te diep!
  • Verdeel de rest van het beslag over de muffinvormpjes en druk zachtjes aan
  • Plaats de muffins voor 30 - 35 minuten in de oven, totdat ze lichtbruin en gaar zijn
  • Laat de muffins even afkoelen, duw ze uit de muffinvorm en laat nog even afkoelen
Print dit recept
Recept: Snack, tussendoortje
Keuken: Nederlands
Porties: 4
Door: Jennifer