Toen we laatst bij vriendin Natasja genoten van een lekkere maaltijd, kregen we het over pesto. Ze vertelde ons dat ze wel eens spinazie gebruikt voor groene pesto, in plaats van basilicum. Wat een goed idee! Het is goedkoper dan basilicum, ook hartstikke gezond en, zo blijkt, ook super lekker. Leuk om uit te proberen, dit spinazie pesto recept.

Pesto hoor je eigenlijk in een vijzel te maken. Pesto betekent in het Italiaans; gestampt. In de vijzel worden basilicum, knoflook, pijnboompitten, olijfolie en Pecorino of Parmezaanse kaas tot een smeuïge saus geplet. Maar veel makkelijker is het om de pesto in een keukenmachine te maken. Alle ingrediënten bij elkaar en draaien maar. Je verse pesto staat dan snel op tafel.

Deze groene spinaziepesto smaakt heerlijk op een sneetje volkoren stokbrood, maar je kunt het natuurlijk ook als dip gebruiken, of als dressing aan een salade toevoegen, zoals bij deze perziksalade met pesto!

Spinazie pesto recept

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 100 gr Spinazie
  • 50 gr Pijnboompitten
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 tenen Knoflook
  • 3 el Olijfolie
  • Peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Pel de tenen knoflook en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine
  • Mix totdat er een mooie gladde saus ontstaat en breng op smaak met zout en peper
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven