Een culinair voorgerecht dat eenvoudig is om te maken, dat is deze peer met brie en prosciutto. Een lekker simpel recept waarbij je de peer in plakjes snijdt en daarna opnieuw opbouwt met tussen elke plak peer een plakje brie.

Met de prosciutto ofwel Parmaham pak je de peer in. Even in de oven, wat rucola op een bord, peer pakketje erop en klaar is Kees. Je hebt geen kruiden of suiker nodig, deze drie ingrediƫnten maken dit voorgerecht. Wij vinden dit gevulde peer recept echt heerlijk.

Wist je dat Parmaham aan verschillende eisen moet voldoen om de naam Parmaham te mogen dragen? Zo mogen er onder andere geen conserveringsmiddelen of additieven worden gebruikt bij de productie (dat is fijn!), moet het varken minstens 9 maanden oud zijn en minimaal 160 kilo wegen en moet het varken in Italiƫ geboren en getogen zijn. De ham zelf moet in de provincie Parma gedroogd zijn. Daar komt de naam Parmaham dus vandaan. Het is best grappig dat wij in dit recept aangeven dat je prosciutto nodig hebt, want dit betekent gewoon ham in het Italiaans! Prosciutti di Parma is de volledige naam: ham uit Parma dus.

Peer met brie en prosciutto

10 min
20 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Peren
  • 100 gr Brie
  • 100 gr Prosciutto
  • 2 handjes Rucola

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Schil de peer, laat het stokje zitten
  • Snij de de peer in de lengte in plakken van ongeveer 0,5 - 1 cm dik
  • Leg 2 plakken prosciutto in een ovenschaal, laat in de lengte overlappen
  • Leg het eerste plakje peer op de ham, dan een plakje brie, dan weer peer, dan weer brie
  • Bouw de peer zo weer op en vouw als laatst de prosciutto over de peer
  • Pak een derde plakje om de kont van de peer ook in te pakken
  • Herhaal die met de andere peer
  • Leg de peer 20 - 25 minuten in de oven, totdat de ham een beetje knapperig is geworden
  • Serveer op een bedje van rucola
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer