Ik zeg altijd hoe eenvoudig het is om zelf verse soep te maken van groenten. Maar ik zag dat we ons laatste soeprecept in februari dit jaar gemaakt hebben! OkĆ© niet helemaal waar, we hebben soeprecepten bedacht, geproefd en gefotografeerd voor ons nieuwe boek. Maar ja, die staan dus alleen in ons boek!Ā Tijd voor een nieuw soepje op de site voor jullie: pittige bloemkoolsoep. En hij is verrukkelijk geworden! Je kunt deze bloemkoolsoep als hoofdgerecht eten met 2 personen, of er als voorgerecht van genieten met 4 personen.

Deze pittige bloemkoolsoep is uiteraard voedzaam en hij staat snel op tafel! Er gaat een hele bloemkool in, flink wat kruiden zoals kurkuma, komijnzaad, koriander en chilipeper (ja, lekker pittig) en wat ui en knoflook. De verrassing die deze bloemkoolsoep nog lekkerder maakt: kokosmelk. Lekker lekker lekker!

De bloemkool is een echte Hollandse groente en voor veel mensen in eerste instantie misschien niet zo aantrekkelijk. Voor de geur van rauwe bloemkool halen veel mensen hun neus op. En ook al ruikt het misschien niet zo lekker, couscous van bloemkool en onze pizzabodem van bloemkool vind ik geniaal (YES meer groenten!) en het smaakt totaal niet zoals het ruikt. Van de bloemkoolgeur heb je bij deze pittige bloemkoolsoep geen last. De soep geurt eigenlijk heerlijk. Geloof je het niet? Probeer het dan maar snel uit. Het is zo gepiept!

Wist je dat een bloemkool per 100 gram voor 91,8 gram uit water bestaat en dat het slechts 3 gram koolhydraten bevat? Bloemkool bevat verder ook de vitaminen: B1, B2, B6, B11, C en de mineralen: kalium, calcium, fosfor, natrium, ijzer, magnesium, zink en koper. Goed soepje!

Pittige bloemkoolsoep

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 klontje Kokosolie
  • 1 Bloemkool
  • 750 ml Water
  • Bouillonpoeder - voor de hoeveelheid water
  • 7 gr Verse koriander
  • 1/2 el Chilipoeder
  • 1 tl Kurkuma
  • 1 tl Komijnzaad
  • 400 ml Kokosmelk

Zo maak je het

  • Breek de bloemkool in roosjes en was ze
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn
  • Bak de ui 3 minuten aan met een beetje kokosolie (roomboter of olijfolie kan ook)
  • Voeg de knoflook en de bloemkoolroosjes toe aan de ui en bak dit 5 minuten op laag vuur
  • Snijd ondertussen de koriander grof
  • Voeg het water, de koriander, de chilipoeder, kurkuma, het komijnzaad en de bouillonpoeder toe en breng de soep aan de kook, kook de soep 10 minuten met de deksel op de pan totdat de bloemkool zacht is
  • Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender en roer vervolgens de kokosmelk door de soep
  • Proef of je soep pittig genoeg is en serveer de soep eventueel met nog een beetje chilipoeder
Print dit recept
Recept: Hoofdegerecht, Soep
Keuken: Nederlands
Porties: 4
Door: Jennifer