Wat een heerlijk soep recept is dit! Super voedzaam, gezond, en makkelijk te maken. Deze bloemkoolsoep kan je eten als volwaardig hoofdgerecht. Als je er twee borden van eet zit je bomvol en je hebt een grote hoeveelheid vitamines en mineralen binnen. Want bloemkool is erg gezond. De soep wordt op smaak gebracht met wat geraspte kaas en gebakken spekjes. Voor de bouillon gebruiken wij E-nummer vrije bouillonpoeder van De Tuinen. We hebben er lang naar moeten zoeken, maar dan heb je ook wat ;-). Zonder smaakversterkers en conserveringsmiddelen. Deze soep is super gezond en past goed in een koolhydraatarm dieet. Je kan deze bloemkoolsoep ook maken als voorgerecht, gebruik dan twee liter bouillon zodat de soep wat dunner is. De soep is dan goed voor zes personen.

Romige bloemkoolsoep

35 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 800 gr Bloemkool
  • 1 Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 200 ml Slagroom
  • Peper - naar smaak
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 2 el Olijfolie
  • 1 1/2 l Bouillon
  • 125 gr gerookte spekreepjes
  • 1 handje Peterselie - vers
  • 40 gr jonge kaas - geraspt

Zo maak je het

  • Zet een pan op het vuur met 1,5 liter water en maak er de bouillon in voor 1,5 liter water
  • Snijd de ui, zet een soeppan op het vuur en fruit de ui in de olijfolie</span>
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes
  • Snijd de knoflook en fruit kort mee met de ui
  • Voeg de bloemkool toe en vervolgens de bouillon
  • Laat het 10 minuten zachtjes koken, bak ondertussen de spekjes
  • Pureer met een staafmixer de bloemkool tot een gladde soep
  • Voeg de slagroom toe aan de soep en roer goed door
  • Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met flink wat vers gemalen peper
  • Serveer de spekjes, geraspte kaas en peterselie apart
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven