Dit is een simpel recept voor taugé soep. Soep van taugé klinkt misschien bijzonder, maar eigenlijk kan je van bijna iedere groente wel soep maken. Combineer het met de juiste smaken en gebruik de goede hoeveelheden en je hebt een heerlijke soep.

Deze taugé soep is een lichte soep, waarbij je de taugé pas op het laatst toevoegt. Hierdoor blijft de taugé knapperig en behoudt het zijn voedingsstoffen. Taugé ofwel de sojascheut is een ontkiemde mungboon en bevat onder andere veel vitamine B, C en ijzer.  Taugé is een kiemgroente en wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en bijvoorbeeld in loempia’s. Maar je kan veel meer met taugé! Bij deze snelle taugé soep beginnen we met een prei, kerriepoeder en een beetje roomboter. Vervolgens voegen we water en bouillonpoeder toe. Bekijk op ons boodschappenlijstje waar je bouillonpoeder zonder smaakversterkers kan kopen.

Dit taugé soep recept is als voorgerecht goed voor vier personen.

Taugé soep

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 200 gr Taugé
  • 1 Prei
  • 1 l Bouillon
  • 1 klontje Roomboter
  • 1 tl Kerriepoeder
  • Peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Snij de prei in ringen en was goed
  • Zet een soeppan op het vuur en bak de prei met een theelepel kerrie en een klontje roomboter 3 minuten zachtjes aan
  • Vul de waterkoker met een liter water en vul aan
  • Voeg het hete water toe aan de prei en laat 5 minuten zachtjes koken, voeg naar smaak peper toe
  • Zet het vuur uit en roer 3/4 van de taugé door de soep, gelijk opdienen
  • Leg nu nog wat koude taugé in de soep
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Jennifer