Ik houd van de combinatie van lekkere smaken. Dat je het eten wat langer op je tong laat liggen, nog eens kauwt en de smaken langzaam opneemt. De amuse is daar het perfecte hapje voor. Omdat we nog nooit amuse recepten op Voedzaam & Snel hebben geplaatst, duik ik de komende weken de keuken in voor een paar heerlijke, simpele en gezonde amuse hapjes.

Deze week: een amuse met garnalen, mango en koriander

De amuse met garnalen is populair. En hoewel ik van die grote cocktail garnalen erg lekker vindt, lukt het me maar niet om in de herfst of winter een variant met het MSC keurmerk te vinden, of een variant die uit een redelijk schone oceaan komt. Daarom heb ik gekozen voor Hollandse garnaaltjes. En wat je van dichtbij haalt, is toch vaak lekkerder (hihi), goedkoper en beter voor het milieu. Bovendien is de Noordzee een van de schoonste zeeën die er bestaan.

Kies voor een goede mayonaise zonder toevoegingen. Wij ontdekten Belze Majoneis van TonS. (verkrijgbaar bij de Jumbo) Ingrediënten: zonnebloemolie, natuurazijn, ei-dooiers, water, geselecteerde kruiden, mosterdzaden, zout. Geen suiker, geen kleurstof en geen conserveermiddel. Het kan dus gewoon! :-D

Jennifer

Amuse met garnalen

Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties: 6
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands

Ingrediënten
  

  • 50 gr Mango
  • 1/6 Spaanse peper
  • 3 tl Mayonaise
  • 50 gr Hollandse garnaaltjes
  • 6 blaadjes Koriander vers
  • Peper naar smaak

Method
 

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, je hebt er 18 nodig
  2. Verwijder de pitjes uit de Spaanse peper, spoel hem af en snijd heel fijn
  3. Leg op iedere amuselepel een halve theelepel mayonaise
  4. Verdeel de Hollandse garnaaltjes over de mayonaise
  5. Leg de blokjes mango en de Spaanse peper er bovenop
  6. Voeg de blaadjes koriander toe en strooi een beetje grove peper over de amuses

Notities

Het is ook lekker om de mango te vervangen door een zoete appel. Pink lady bijvoorbeeld. Besprenkel de appel wel met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Share This Story, Choose Your Platform!

No Comments

  1. Marianne oktober 15, 2015 at 2:20 pm - Reply

    Dit recept gaat bij mijn favorieten ;-)
    Super dat jullie een gezonde mayonaise hebben gevonden en dat met ons delen.
    Ik ga zaterdag meteen op zoek ;-)

  2. Ingrid theelen november 19, 2015 at 8:00 pm - Reply

    Ik heb jullie boek gekocht maar hebben jullie ook een boek geschreven met al deze recepten erin?
    Groet, ingrdi

  3. Jes van den Hooff september 17, 2019 at 10:15 am - Reply

    Super jullie resepten .

  4. Linda december 2, 2020 at 9:54 am - Reply

    Ook héél lekker met meloen en frambozenvinaigrette

Leave A Comment

Rating recept