Vind je het leuk om cupcakes te maken, maar wil je ook verantwoord snacken? Het lijkt bijna onmogelijk, maar toch kan het met deze heerlijke bananen cupcakes van amandelmeel. Deze bananen cupcakes bevatten geen toegevoegde suikers en koolhydraten, maar wel meel van amandelen die voor veel verzadiging zorgen (je eet er dus niet tien achter elkaar op), fruit in de vorm van twee bananen, ei, kaneel, roomboter en amandelschaafsel! Koolhydraatarme cupcakes dus. Het was voor ons een probeersel, deze bananen cupcakes, maar ze zijn heel erg lekker geworden. De binnenkant blijft een beetje zacht en wij vinden ze warm het lekkerst. Je kunt ze later even opwarmen in de magnetron. Verrukkelijk!

bananen cupcakes van amandelmeel
Jennifer

Bananen cupcakes van amandelmeel

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties: 6
Gang: Snack, tussendoortje
Keuken: Nederlands

Ingrediënten
  

  • 200 gr Amandelmeel
  • 2 Bananen
  • 2 Eieren
  • 70 gr Roomboter
  • 2 tl Kaneel
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 2 el Amandelschaafsel

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng amandelmeel, eieren, kaneel, bakpoeder en zout met de roomboter (roomboter even smelten in de magnetron)
  3. Prak de bananen en meng door het beslag
  4. Gebruik een cupcakeschaal of cupcakevormpjes (leg ronde stukjes bakpapier op de bodem van de cupcakeschaal) en verdeel het beslag over 6 vormpjes
  5. Verdeel het amandelschaafsel over de cupcakes
  6. Zet de cakes 30 minuten in de oven

Share This Story, Choose Your Platform!

No Comments

  1. Petra mei 8, 2013 at 9:08 pm - Reply

    Net deze cupcakes gemaakt, maar ze rollen uit elkaar… Jammer! Waar zou dat aan kunnen liggen???

    • Sven mei 9, 2013 at 11:24 am - Reply

      Hoi Petra,
      Misschien moet er wat meer ei doorheen? Of is je banaan niet goed rijp? Wij hebben ze al een paar keer gemaakt en ze vielen niet uit elkaar. Misschien moet je een beetje experimenteren met de verhoudingen. Ik hoop dat het de volgende keer beter gaat.

      • Petra mei 9, 2013 at 6:26 pm - Reply

        Bedankt voor de tips! Wat een ontzettend lekkere en leuke recepten trouwens op deze site! Ik kan haast niet kiezen wat ik zal proberen:)

        • Mary Olsthoorn februari 4, 2021 at 7:47 am - Reply

          Hallo. Hoeveel kilocalorieën zitten erin? En dan bedoel ik per recept. Ik kan dan zelf uitrekenen hoeveel per cakeje.

          Alvast bedankt!

          Vriendelijke groet,

          Mary Olsthoorn

  2. Nathalie juli 10, 2013 at 12:31 pm - Reply

    Wow! Net gemaakt, en ze smaken echt heerlijk!! Wat “nat” aan de onderkant, maar echt lekker! NIet overdreven zoet; fijn :)

    Bedankt voor het recept!

    gr Nathalie

  3. Silvia augustus 3, 2013 at 12:05 pm - Reply

    Bedankt voor dit recept met amandelmeel. Ze staan nu in de oven. Ik ben heel benieuwd!

  4. Zoë september 12, 2013 at 6:33 pm - Reply

    NU in de oven! Ik ben benieuwd…
    Kon er wel 12 stuks uithalen!

  5. Anne september 18, 2013 at 12:51 pm - Reply

    De cupcakes gemaakt maar banaan vervangen door kokos. De verhouding met het zout klopt dan niet meer, dus helaas niet zo lekker….. de volgende keer toch maar weer gewoon met banaan :-)

  6. Demelza Sloos december 31, 2013 at 5:43 pm - Reply

    Ik heb net ook een iets aangepaste versie gemaakt. Half roomboter half kokosolie. Ook 1 banaan vervangen door ontdooid zomerfruit. Ze zijn mooi gerezen en rondom bruin. Alleen dan binnenkant bleef wat zachter voor mijn idee. In totaal hebben ze 25 minuten op 180 graden er in gestaan en daarna nog een half uur op 100. Nog het zelfde. Zou het door de kokosolie komen? :)
    het was super heet van binnen en heerlijk!

  7. Demelza Sloos december 31, 2013 at 5:45 pm - Reply

    O ja ik kon er 14 uithalen. :D

  8. Gaby januari 8, 2014 at 9:08 pm - Reply

    Ik heb voor jet eerst cupcakes gemaakt, gelijk moeilijk met dit recept. Ik gebruikte in plaats van bakpoeder twee flinke lepels zelfrijzend bakmeel. Ze zijn erg goed gelukt, maar ik moet wel heel erg wennen aan de smaak van amandelmeel….en inderdaad, ze vullen enorm. Ik had er 7 uitgehaald overigens.

  9. Mieke Voshol januari 24, 2014 at 12:27 am - Reply

    Mijn dochter heeft ze gemaakt en ze waren prachtig, maar erg zout, waardoor de bananensmaak verloren gaat. Zie nu ook dat er 1 theelepel zout in het recept staat. Dat is best veel, dat gaat er in 500 gram brood. Een halve theelepel of 1 mespuntje volstaat ook, lijkt me.

    • Jennifer februari 9, 2014 at 1:21 pm - Reply

      Hoi Mieke, wij hebben de bananen cupcakes zelf weer gemaakt en een mespuntje zout volstaat inderdaad. We hebben het recept aangepast!

      Groetjes, Jennifer

    • Marijke Michels april 15, 2020 at 11:16 am - Reply

      Er staat een SNUF zout in het recept!

  10. Rianne januari 31, 2014 at 6:28 am - Reply

    Ik wil graag vandaag deze cupcakes gaan maken met mijn dochter. Helaas heb ik nog geen amandelmeel in huis. Zou ik het ook gewoon met bloem kunnen proberen? En ik wil ipv banaan ontdooide aardbeien proberen.

  11. Iris februari 28, 2014 at 12:35 pm - Reply

    Hey, even een vraagje: kun je de roomboter ook vervangen door kokosolie? Ziet er heerlijk uit!

    • Heleen Hagoort mei 6, 2015 at 2:01 pm - Reply

      Ik maak ze tegenwoordig altijd met kokosolie (70gram) i.p.v. roomboter en vind dat eerlijk gezegd lekkerder

  12. Jessica mei 13, 2014 at 9:49 pm - Reply

    Wat een goed recept!

    Ik heb ze nu al een paar keer gebakken, en recent heb ik er dadels aan toegevoegd, voor een wat zoeter effect. Dat maakt ze nog lekkerder

  13. karin augustus 5, 2014 at 12:27 am - Reply

    Leuk recept! Net gemaakt, kokos erbij gedaan en in cakevorm gedaan. Zout vergeten maar dat mis je niet. Dank je wel!

  14. vera v november 24, 2014 at 12:20 am - Reply

    kan je het amandelmeel in jullie recepten ook vervangen door ander meel ? (heb namelijk een intolerantie/allergie voor amandelen) ; andere noten dan amandel kan ik nog eten, gelukkig. graag jullie inspiratie hieromtrent. met dank.

  15. goegeltje april 4, 2015 at 9:43 pm - Reply

    ik wilde dit recept uitprinten, maar op een of andere manier komen de ingredienten er niet bij te staan.
    kunnen jullie dit nog wijzigen?

    goeie site trouwens

  16. Tallitha januari 4, 2016 at 1:04 pm - Reply

    Super leuk recept, gisteren gemaakt. erg lekker! heb er wel 14 cupcakes van kunnen maken.
    Hoeveel calorieën zitten er in dit recept?

  17. anoniem juni 20, 2016 at 10:29 am - Reply

    ik heb deze muffins gemaakt maar ze waren erg droog…
    wat kan ik hieraan veranderen?
    zou citroen helpen?

  18. Ailish januari 9, 2017 at 8:22 pm - Reply

    Kun je de bananen ook weglaten?

    • Sven januari 10, 2017 at 11:08 am - Reply

      Niet echt eigenlijk :-)

  19. Joneke november 20, 2017 at 8:31 pm - Reply

    Jullie site afgelopen week ondenkt en dit als eerste geprobeerd.
    Ze zijn heerlijk, dank je wel voor dit lekkere recept.

    • Sven november 22, 2017 at 1:37 pm - Reply

      Hoi Joneke,

      Leuk dat je onze site gevonden hebt gevonden! Ik hoop je nog vaker op bezoek komt ;-)

      Groetjes,
      Sven

  20. Karin maart 20, 2018 at 12:08 pm - Reply

    Deze muffins zijn ontzettend lekker!
    Ik heb het recept uit jullie boek gehaald,
    daar maak ik regelmatig wat uit.

    Dankjulliewel!

    • Sven maart 25, 2018 at 1:05 pm - Reply

      Leuk! Fijn dat ze gesmaakt hebben

    • Ellen november 18, 2020 at 9:36 pm - Reply

      Dit is zo’n heerlijk recept, heb dit al een paar keer gemaakt, staat nu weer in de oven. Bedankt

  21. Lisa mei 23, 2018 at 8:09 pm - Reply

    Ahh balen, heb zo veel recepten door gelezen vandaag dat ik er perongeluk 1 ipv 2 bananen doorheen heb gedaan. Nou ja we gaan het zien!

  22. Lia december 29, 2020 at 12:07 pm - Reply

    Net gemaakt, kon er 10 uithalen. Ook gewerkt met plantaardige margarine, mijn man is lactoseintolerant. Fijn is dat er geen toegevoegde suiker in zit. Beter voor oudere mensen en heel lekker, niet zoet. Lichte bananensmaak. Werk wel vaker met amandelmeel, geeft een heel fijne smaak. Dank voor het recept.

  23. Banana juli 21, 2021 at 9:24 am - Reply

    Hi! Ik maakte een halve portie maar had nog maar 25 gr amandelmeel in huis; de rest heb ik vervangen door 75 gr grofgemalen havermout. Ik kreeg er 6 kleine cakejes uit. Heerlijk vers uit de oven, als ontbijt. Ga ik vaker maken!

Leave A Comment

Rating recept