Borrelnootjes maken van kikkererwten, wie verzint nou zoiets raars ;-) Ik niet dus. Ik heb ze al zo vaak voorbij zien komen op Pinterest dat ik niet kan achterblijven. Vaak worden ze geroosterde kikkererwten genoemd of gezonde snack van kikkererwten. Ik vind ze vooral op borrelnootjes lijken. Dus noem ik ze zo. Die van mij smaken wel beter trouwens. Ik maak gebruik van een secret ingredient. Whoop whoop.

Zaterdagavond en snack zin? Maak deze borrelnootjes van kikkererwten. Ze zijn best lekker namelijk. En vergeleken met borrelnootjes een stuk verantwoorder. De noot in de gewone borrelnoot is nog redelijk gezond maar dat krokante deeglaagje volgepropt met smaakversterkers en andere troep is niet echt gezond. Een handje kan niet veel kwaad. Maar als je eenmaal zo’n zak geopend hebt weet je bijna zeker dat hij ook leeg gaat. En dat is toch niet zo heel erg goed voor je.

Dus, probeer eens deze borrelnootjes van kikkererwten. Makkelijk om te maken, lekker om te snacken.

Secret ingredient

Gerookte paprika poeder van La Chinata. Gewoon verkrijgbaar bij de AH. Zit in zo’n rood blikje en vind je in het specerijenschap. De lichte rooksmaak geeft het echt wat extra’s. Heel erg lekker. De gerookte paprikapoeder doet het trouwens ook erg goed in marinades voor vlees.

 

Sven

Borrelnootjes van kikkererwten

Snack van kikkererwten met kruiden
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties: 6
Gang: Snack
Keuken: Hollands

Ingrediënten
  

  • 450 gr Kikkererwten
  • 1 tl Gerookte paprikapoeder
  • 1 tl Grof zout
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1/2 tl Vers gemalen peper
  • 1 tl Kokosolie

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Spoel de kikkererwten om en laat ze uitlekken
  3. Doe ze in een ruime kom
  4. Smelt de kokosolie in de magnetron en giet over de erwten
  5. Voeg alle kruiden toe en schep door elkaar
  6. Plaats de erwten in de oven voor 30 minuten en op een velletje bakpapier
  7. Schep ze elke 10 minuten even om
By Published On: september 9th, 2017Categories: Tussendoortje0 Comments on Borrelnootjes van kikkererwtenTags:

Share This Story, Choose Your Platform!

No Comments

  1. claire hadrich september 26, 2017 at 2:59 pm - Reply

    de borrelnootjes ga ik zo maken
    vind t n leuk rezept… hoop het lukt

    VRAAG
    WAARIN ZAL IK D BORRELNOOTJES BEWAREN?
    BLIK? PAPIERZAKJE?
    PLASTIC DOOSJE?
    sonnige groet uit spanje

    • Jennifer september 29, 2017 at 12:47 pm - Reply

      Hoi Claire,

      Hoe waren de nootjes? Je kunt ze bewaren in een afgesloten bakje, maar ze worden dan wel een beetje taai. Niet te lang bewaren dus :-)

      Groetjes, Jennifer

      • Astrid mei 31, 2018 at 10:14 pm - Reply

        Gaat hem om kikkererwten uit een pot of onbekookte die je een nacht in water laat wellen? Blijven de kikkererwten na bereiding dacht of worden ze krokant?
        Ik wil ze maken voor wijkdiner voor 140p. :-)

        Groetjes Astrid

  2. Astrid mei 31, 2018 at 10:15 pm - Reply

    Gaat hem om kikkererwten uit een pot of onbekookte die je een nacht in water laat wellen? Blijven de kikkererwten na bereiding dacht of worden ze krokant?
    Ik wil ze maken voor wijkdiner voor 140p. :-)

    Groetjes Astrid

    • Mannie januari 5, 2019 at 5:37 pm - Reply

      Blijkbaar voorgewelde kikkererwten, had de fout gemaakt door gedroogde te gebruiken, ook wel te eten maar. Toch anders

      • Daniëlle februari 16, 2019 at 8:49 pm - Reply

        Had ik deze reactie maar eerder gelezen. Heb dezelfde fout gemaakt, oeps! Ze zijn iig lekker krokant nu haha

Leave A Comment

Rating recept