Chili sin carne
Door: 
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Chili sin carne, chili zonder vlees!
Dit heb je nodig
  • 1 ui
  • klontje roomboter
  • 1 rode paprika
  • 2 wortels
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 80 gram zilvervliesrijst
  • 1 blikje pomodori tomaten (400 gram)
  • 2 theelepels komijn (djinten)
  • 1,5 theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 blikje rode kidneybonen (300 gram)
  • 100 gram mais
  • 7 gram verse koriander
Zo maak je het
  1. Snijd de ui in grove stukken en fruit hem aan met een klontje roomboter
  2. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de wortels in dunne plakjes
  3. Doe de wortel en paprika in de pan en bak kort mee
  4. Snijd terwijl dit bakt de knoflook en de rode peper fijn (verwijder eerst de zaadlijsten voor een minder pittige variant)
  5. Vul, voor de rijst, de waterkoker met water en zet hem aan
  6. Voeg de tomaten, de knoflook, de rode peper toe, de komijn, paprikapoeder, kaneelpoeder en een snufje zout toe
  7. Voeg ook de rode kidneybonen en de mais toe en laat de chili 10 minuten zachtjes koken
  8. Kook de rijst in een steelpan, volgens de verpakking, gaar
  9. Snijd ondertussen de verse koriander grof
  10. Schep de rijst en de chili sin carne op twee borden, strooi de koriander er overheen
Tips
gebruik een kleiner blikje kidneybonen en voeg een klein blikje kikkererwten toe
Recipe by Voedzaam & Snel at https://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/chili-sin-carne-vegetarische-chili/