Lasagne van pompoen en courgette | Vegetarische ovenschotel
Door: 
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 2
 
Heerlijke vegetarische ovenschotel van pompoen en courgette opgebouwd als lasagne
Dit heb je nodig
  • Gezeefde tomatensaus - 400 gram (pomodori)
  • Basilicum - 10 gram
  • Knoflook - 1 teen
  • Zout en peper - naar smaak
  • Pompoen - 1 kleine (c.a 600-800 gram)
  • Courgette - 1
  • Geraspte kaas - 80 gram
  • Tomaat - 1
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de tomatensaus in een steelpan en verwarm op laag vuur
  3. Snijd ondertussen de basilicum fijn en voeg toe aan de tomatensaus
  4. Pers de knoflook uit boven de saus, roer door en verwarm, breng op smaak met zout en peper
  5. Was de schil van pompoen en snijd de pompoen doormidden
  6. Schep de zaadlijsten eruit
  7. Snijd de helften doormidden zodat je kwarten krijgt
  8. Snijd nu zo dun mogelijke plakjes van de pompoen
  9. Was de courgette en snijd ook hier dunne plakjes van (ik heb een mandoline gebruikt)
  10. Leg in een kleine ovenschaal eerst een laagje pompoen op de bodem (hoeft allemaal niet te netjes)
  11. Druk een beetje aan en giet er een paar scheppen tomatensaus overheen
  12. Verdeel de saus en dek af met plakken courgette
  13. Vervolgens weer een laag pompoen, gevolgd door saus en dan courgette
  14. Herhaal totdat alles op is
  15. Strooi de geraspte kaas over de lasagne
  16. Snijd een tomaat in dikke plakken en leg op de kaas
  17. Plaats in de oven voor 60 minuten (vrij lang maar dat heeft de pompoen nodig om zacht te worden)
Recipe by Voedzaam & Snel at https://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/lasagne-pompoen-en-courgette-vegetarische-ovenschotel/