Lunch wraps voor onderweg
Door: 
Recept: Lunch
Keuken: Hollands
Voorbereidingstijd: 
Bereidingstijd: 
Totaaltijd: 
Aantal porties: 3
 
Dit heb je nodig
  • Volkoren wraps - 8
  • Harissa - 8 theelepels
  • Crème fraîche - 8 eetlepels (1 potje van 250ml)
  • Kikkererwten - 300 gram
  • Geraspte rode biet - 150 gram
  • Geraspte wortel - 150 gram
  • Andijvie - 150 gram
  • Extra vergine olijfolie - 3 eetlepels
Zo maak je het
  1. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een ruime kom
  2. Plet de kikkererwten met de bolle kan van een lepel (hoeft geen moes te worden, een beetje kneuzen is voldoende anders vallen ze uit de wrap)
  3. Voeg de wortel, andijvie, olijfolie en biet toe
  4. Schep door elkaar
  5. Leg een wrap klaar en smeer deze in met een eetlepel crème fraîche en een theelepel harissa.
  6. Leg hierop in het midden van links tot rechts een flinke berg van het groentemengsel (zorg ervoor dat er een stuk overblijft waar crème fraîche zit zodat je de wrap daarmee kunt dichtplakken)
  7. Rol de wrap dicht en plaats met de naad naar beneden op een bord
  8. Herhaal totdat je 8 wraps gevuld hebt
  9. Rol de wraps in doorzichtig keukenfolie en je bent klaar om op pad te gaan
Recipe by Voedzaam & Snel at https://www.voedzaamensnel.nl/lunch/lunch-wraps-onderweg/