Lekker! Deze geitenkaas salade met geroosterde biet en honing. De biet marineren we met een klein beetje balsamico azijn en olijfolie. Vervolgens roosteren we de plakjes rode biet onder de gril in de oven. Zo worden ze licht knapperig en heerlijk van smaak.

Geitenkaas salade

Eigenlijk is dit recept niet erg origineel. We hebben al een soortgelijk recept online staan. Maar deze variant is wel nog net even wat lekkerder. Het roosteren van de rode biet geeft het echt wat extra’s. Het neemt daardoor ook wat meer tijd in beslag. Een echte weekend geitenkaas salade dus.

Geitenkaas salade

Sven

Geitenkaas salade met geroosterde biet en honing

De geroosterde bieten combineren heerlijk met de zachte geitenkaas
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties: 2
Gang: Salade
Keuken: Hollands

Ingrediënten
  

  • 2 Gekookte bieten
  • 50 gr Rucola
  • 50 gr Geitenkaas
  • 20 gr Walnoten
  • 1 el Honing
  • 1 el Balsamico azijn
  • 1 el Olijfolie

Method
 

  1. Zet de grillstand van de oven aan
  2. Snijd de gekookte bieten in dunne plakjes en leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat van de oven
  3. Druppel er wat olijfolie en balsamico azijn overheen en rooster de plakjes ongeveer 5 minuten per kant in het midden van de oven (let op dat de randen niet verbranden)
  4. Laat ze op een keukenpapiertje drogen als ze klaar zijn
  5. Leg de rucola op een bord en verdeel hier de geitenkaas en walnoten over
  6. Voeg de geroosterde biet toe en schenk er wat honing over

Share This Story, Choose Your Platform!

Leave A Comment

Rating recept