Wie ons al wat langer volgt, weet dat dit niet ons eerste recept voor gevulde courgette is. We hebben er inmiddels al een aantal gemaakt. Een courgette vullen is gewoon leuk, lekker, makkelijk en natuurlijk gezond. We gebruiken een courgette per persoon. Dan heb je direct al 400 gram groente per persoon te pakken.

De vulling maken we dit keer van kip met pomodori tomaten en mozzarella. We voegen er ook nog knoflook en verse tijm aan toe. Een heerlijk Italiaans gerecht dat je doet verlangen naar warm weer en het geluid van de Mediterraanse zee. Weet je wat ik trouwens handig vind aan dit recept? Als het uit de oven komt, is de keuken alweer schoon. De tien minuten dat de courgette in de oven staat, moet precies voldoende zijn om alles weer aan kant te krijgen. Handig :-)

Het recept is een flinke maaltijd voor twee personen. Je kunt er ook met z’n vieren van eten, maar dan moet je er nog wat bij maken. Of afsluiten met een gezond toetje.

 

Sven

Gevulde courgettes met kip, tomaat en mozzarella

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties: 2
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands

Ingrediënten
  

  • 2 Courgette's
  • 1 blik Pomodori tomaten
  • 200 gr Kipfilet
  • 4 takjes tijm vers
  • 2 tenen Knoflook
  • 125 gr Mozzarella uitlekgewicht
  • 1 klontje Roomboter
  • Peper en zout naar smaak

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de courgette overlangs doormidden en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit
  3. Snijd het vruchtvlees fijn en houd apart
  4. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze in een klontje roomboter goudbruin
  5. Voeg het blikje met pomodori tomaten en het vruchtvlees van de courgette toe
  6. Hak de knoflook en de tijm fijn, en voeg samen met de peper en het zout toe
  7. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht bijna verdampt is
  8. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes
  9. Leg een vel bakpapier op de ovenbakplaat en leg daar de halve courgettes op
  10. Vul ze met het mengsel en verdeel er de in plakjes gesneden mozzarella over
  11. Plaats in de oven voor 10 minuten (de courgettes blijven knapperig en hoeven alleen maar warm te worden. Wil je dat de courgettes zachter zijn, laat ze dan wat langer in de oven staan.)

Share This Story, Choose Your Platform!

No Comments

  1. Ina juni 6, 2016 at 9:32 am - Reply

    Goedemorgen,

    Ik heb lactoseintollerantie, wat voor kaas kan ik gebruiken on top.
    E.v.t. geitenkaas of smelt dat niet zo goed?

    Groetjes,
    Ina

    • Sven juni 7, 2016 at 9:49 am - Reply

      Hoi Ina,

      Geitenkaas bevat bijna net zo veel lactose als koemelk, dus bij een lactoseintolerantie niet aan te raden. Ik zou er in jouw geval gewoon geen kaas op doen.

      • eRebel september 8, 2021 at 5:14 pm - Reply

        lactose van melk van a1 koeien wordt slechter verdragen dan van a2 koeien en geiten. a1 bevat meer histamine. = allergie stof

  2. Anne juni 6, 2016 at 9:55 am - Reply

    Wauw, dit ziet er echt heel goed uit, leuk zomers recept!

    • Sven juni 7, 2016 at 11:32 am - Reply

      Het is ook heel erg lekker! Snel proberen hoor ;-)

  3. Lisanne juni 8, 2016 at 12:39 pm - Reply

    Recept ziet er heerlijk uit! Wat zouden jullie aanraden om er bij te serveren als het voor 4 personen is?

    • Sven juni 9, 2016 at 10:24 am - Reply

      Ik zou een lekker toetje maken, of het recept x 1,5 doen :-)

  4. Tonnie juni 14, 2016 at 1:00 pm - Reply

    Hallo ik kan de recepten niet lezen omdat er steeds reclame op komt.

  5. Ella juni 19, 2016 at 11:02 am - Reply

    Het ziet er heerlijk uit en het is ook erg lekker. Ik heb kip-gehakt gebruikt, was heerlijk. Volgende keer probeer ik het met kipfilet.

  6. A3 augustus 20, 2016 at 11:09 pm - Reply

    is erg lekker en snel klaar

  7. anja april 24, 2017 at 12:22 pm - Reply

    Ik wil de courgettes graag wat zachter en zou ze er dus wat langer in laten maar wordt de kip dan niet kurkdroog?

    • Jennifer mei 1, 2017 at 4:55 pm - Reply

      Hoi Anja,

      Als je de kip alleen kort voorbakt, en niet helemaal gaar, dan kan de kip doorgaren in de oven en wordt ie niet kurkdroog :-)

      Groetjes, Jennifer

    • Annette mei 25, 2017 at 8:44 am - Reply

      Je kunt tijdens het bakken van de kip de courgette alvast 10 tot 15 minuten in de oven zetten en daarna vullen :) bestrijk de courgette dan met een heel dun laagje olijfolie

Leave A Comment

Rating recept