Healthy snacks! En wat zijn deze bloemkoolsnacks lekker. Vooral met de frisse yoghurtdip is dit een traktatie die je kunt eten als snack, of als bijgerecht bij het avondeten. 

Het leuke van deze snack is dat ze bijna volledig uit groente bestaat. Bloemkool, wat een geweldig en veelzijdig product is dat. We hebben er eerder een pizzabodem mee gemaakt en gebruiken het wel eens als couscous. En nu dus als basis voor deze gezonde snacks van bloemkool.

Breadcrumbs

Ik heb de bloemkoolsnack proberen te maken met havermout maar dat wilde helaas niet werken. Ik kom er niet onderuit om wat breadcrubs toe te voegen om het te binden. Dit is te koop in de supermarkt en wordt gemaakt van tarwemeel, zout en gist. Op zich geen slechte ingrediënten, maar het past wat minder bij Voedzaam & Snel. Tenzij het functioneel nodig is om tot een bepaald resultaat te komen. Het is eigenlijk een soort paneermeel maar dan zonder de glucosestroop. In totaal hebben we 40 gram nodig om er mooie balletjes van te maken. Met het eten van de snacks krijg je een mooie hoeveelheid voedingsstoffen en vezels binnen door de grote hoeveelheid groente die we ervoor gebruiken.

Het leuke van bloemkool gebruiken voor dit soort recepten is dat de bloemkoolsmaak vrijwel volledig verdwijnt. Geen idee hoe het kan maar het gebeurt echt net als bij de pizza en de couscous. Met dit recept kun je ongeveer 25 snacks maken. Serveer ze direct op een leuke schaal met de yoghurtdip of gebruik ze als groente bij je hoofdgerecht. Je kunt er dan met twee personen van eten.

Sven

Healthy bloemkool snacks

Leuke en lekkere snack gemaakt van bloemkool
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties: 25
Gang: Snack
Keuken: Hollands

Ingrediënten
  

  • 400 gr bloemkool
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 rode peper
  • 10 gr koriander vers
  • 20 gr roomboter
  • 1 ei
  • 40 gr breadcrumbs
  • 1 mespuntje zout
  • yoghurt

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine totdat er een mooie korrelige structuur ontstaat
  3. Doe de bloemkool in een ruime schaal
  4. Hak de peper en de koriander fijn, smelt de roomboter
  5. Voeg alle ingrediënten toe aan de bloemkool en meng
  6. Leg een vel bakpapier op de bakplaat
  7. Vorm met je handen ronde balletjes van het beslag en leg ze op de bakplaat
  8. Plaats in de oven voor 25 minuten, draai ze om en verwarm nogmaals 25 minuten
  9. Serveer de snacks met yoghurt

Share This Story, Choose Your Platform!

No Comments

  1. Ingrid april 28, 2016 at 5:17 pm - Reply

    misschien een TIP, ik maak m’n breadcrumbs zelf, van oud brood (meergranen, volkoren, enz…) , goed laten drogen en mixen

  2. Mary Neuschwanger april 29, 2016 at 2:41 pm - Reply

    Ik had niet alle ingrediënten in huis. Heb havermoutmeel gemaakt en de roomboter achterwege gelaten en er Griekse gedroogde kruiden door gedaan. Smaakt goed. Ik geniet een paar keer per week van jullie heerlijke recepten. Gisteren nog de heerlijke salade voor naar het werk gemaakt. Jullie boeken staan standaard op mijn aanrecht.
    Ik hoop dat het jullie weer een beetje goed gaat.

  3. Julie oktober 28, 2016 at 3:23 pm - Reply

    Kan ik deze ook invriezen?

  4. Misha april 18, 2017 at 3:22 pm - Reply

    150 gr bloemkool vervangen voor kleingesneden blokjes tofu!! Lekker lekker

  5. Kitty februari 9, 2019 at 2:26 pm - Reply

    Noem het gewoon GEZONDE bloemkoolsnack. Dom gedoe met je healthy. We zijn hier in Nederland.

    • Jennifer februari 10, 2019 at 7:02 pm - Reply

      Ja … taalverloedering. Ik ben het helemaal met je eens. We gebruiken het omdat Google er blij van wordt :-)

  6. Marianne december 21, 2020 at 12:25 pm - Reply

    Kun je roomboter vervangen door kokosolie?
    En breadcrumbs door fijngemalen crackers?

Leave A Comment

Rating recept