Andijvie is een heerlijke knapperige groente die veel mensen verwerken in een andijviestamppot, een typische winterse kost. En dat maakt andijvie gelijk een groente die veel mensen niet met warme dagen eten.

En dat vinden wij zonde, want je kan nog zoveel meer met andijvie! Je kan het als sla gebruiken in een heerlijke salade bij een barbecue, zoals onzeĀ andijvie salade met kerrie en noten, maar je kan er ook mee wokken. De combinatie van andijvie en kerrie vinden wij erg lekker, vandaar dat we die combi ook nu weer gebruiken bij dit recept voor andijvie uit de wok. Verder doen we er ook walnoten in, spekjes, courgette en een beetje Parmezaanse kaas. Het resultaat is verrukkelijk! Doordat we de andijvie in twee delen wokken, waarvan het tweede deel heel kort, is dit gerecht ook nog een beetje knapperig.

Andijvie heeft een licht bittere smaak en is nauw verwant met witlof. Andijvie bevat veel gezonde eigenschappen, het bevat veel vitamines en mineralen. Er zit heel veel vitamine K, A en B11 in, maar ook veel mangaan, koper en ijzer. Let erop dat je andijvie nooit te lang kookt, bakt of wokt, want hoe langer je het verhit, hoe meer goede voedingsstoffen verloren gaan. Daarom wokken we de andijvie lekker kort in dit andijvie recept. Je hoeft ook geen zout toe te voegen, de spekjes, uien, knoflook, walnoten en Parmezaanse kaas zorgen al voor genoeg smaak. Eet smakelijk!

Andijvie uit de wok met spekjes

Wist je dat vooral het buitenste groene blad van de andijvie veel vitamines en mineralen bevat?
20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1/2 krop Andijvie
  • 1/2 Courgette
  • 40 gr Walnoten - ongezouten
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 2 Uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 tl Kerrie
  • 1 tl Peper
  • 10 gr Parmezaanse kaas - geraspt

Zo maak je het

  • Snij de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes
  • Bak de uien samen met de knoflook, de spekjes, kerrie en peper zachtjes glazig, je hoeft geen boter of olie toe te voegen
  • Snij intussen de andijvie in reepjes, was goed, en snij de courgette in dunnen halve plakken
  • Voeg de courgette toe aan het uienmengsel en bak 3 minuten mee
  • Voeg nu de helft van de andijvie toe en blijf roeren totdat de andijvie goed geslonken is
  • Voeg nu de rest van de andijvie toe en roer er goed doorheen, maar zorg dat de andijvie nog een beetje knapperig blijft
  • Verdeel over twee borden en strooi de walnoten en Parmezaanse kaas over de andijvie heen
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer