Cannelloni van prei is eenvoudig om te maken en heerlijk van smaak. Echte cannelloni maak je van rolletjes pasta gevuld met gehakt en kruiden. Wij vervangen de cannelloni van pasta door rolletjes van prei die we omwikkelen met kaas. Zo ontstaat er een koolhydraatbeperkte cannelloni met veel groente.

Cannelloni heb ik voor het eerst in Spanje gegeten. Het was een voorgerecht, maar het vulde als een hoofdgerecht! Het was een geluk bij een ongeluk want als hoofdgerecht had ik een Spaanse delicatesse besteld wat een berg blubber bleek te zijn + één gamba. Ik weet niet meer hoe het heet maar ik weet wel dat het oneetbaar was! Gelukkig maar dat het voorgerecht voldoende was.

Prei in plaats van pasta

In dit cannelloni recept speelt prei de hoofdrol en die wordt heerlijk sappig en vol van smaak. Maar omdat één prei per persoon nog niet zo heel veel groente is, heb ik er ook doperwtjes bijgedaan. Je kunt hier gewoon diepsvriesdoperwten voor gebruiken.

Voor dit cannelloni recept heb je niet veel tijd nodig. De voorbereiding kost je een kwartiertje en daarna gaat het gerecht 15 minuten in de oven op 200 graden. In weinig tijd een gezonde maaltijd op tafel zetten: dat is voedzaam en snel! Geniet ervan :-)

Cannelloni van prei

Koolhydraatarme cannelloni met prei
15 min
15 min
30 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 preien
  • 100 gr spekjes
  • Italiaanse kruidenmix - van alles 1 takje (oregano, rozemarijn, tijm, salie)
  • 350 gr passata
  • 100 gr ricotta
  • 150 gr diepvriesdoperwten
  • 6 plakjes jonge kaas
  • 40 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de buitenste laag van de preien, snijd een stukje van de onder- en bovenkant en snijd de preien vervolgens ieder in drieën.
  • Blancheer de stukken prei 4 minuten in een pan met kokend water.
  • Bak intussen de spekjes in een hapjespan.
  • Snijd de kruiden fijn en voeg ze samen met de passata, ricotta en wat peper toe aan de spekjes en verwarm even mee.
  • Giet deze saus in een ovenschaal en roer de diepvriesdoperwten er doorheen.
  • Giet de preistelen af en wikkel ze in een plakje kaas.
  • Leg de cannelloni’s in de saus en strooi de geraspte Parmezaanse kaas er overheen.
  • Verwarm de cannelloni 15 minuten in de oven, zet de laatste paar minuten de grillstand aan.
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 2
Door: Jennifer