Een variant op de kaascracker is deze kaascracker met lijnzaad. Lijnzaad bevat veel gezonde vetten en vezels en zorgt hierdoor voor een soepele stoelgang. Wil je eens wat anders dan de standaard boterham in je lunchtrommel? Maak dan in een handomdraai deze heerlijke kaascracker met lijnzaad! Erg lekker met onze simpeleĀ eiersalade, tonijnsalade of zoals op de foto met een beetje cottage cheese, tomaat en basilicum.

Kaascracker met lijnzaad

2 min
2 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 1 porties

Dit heb je nodig

  • 1 plak jonge kaas - voorgesneden
  • 1 el Gebroken lijnzaad

Zo maak je het

  • Leg de plak kaas op een velletje bakpapier op een bord
  • Verdeel er de lijnzaadjes over en druk ze een beetje aan met de achterkant van een lepel
  • Plaats in de magnetron voor ongeveer 90 seconden op 850 watt
  • De cracker moet knapperig aanvoelen. Als de kaas nog zacht is moet hij wat langer in de magnetron
  • Beleg de cracker met een lekkere vers gemaakte salade en je hebt een heerlijke lunch
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 1
Door: Sven