Wil je ook bezuinigen op de boodschappen? Kook dan eens met gedroogde linzen in plaats van gekookte. Zo’n zak van 350 gram is een stuk goedkoper en lekker lang houdbaar. Je denkt misschien ‘oei dat kost veel tijd, wat moet ik met gedroogde linzen?’ Nu, hier is je antwoord: maak er soep van! Met 25-30 minuten zijn je linzen helemaal gaar en is je soep lekker gebonden. In dit linzensoep recept combineren we rode linzen met zoete aardappel en wortel. We pureren de soep niet, daardoor heeft dit gezonde soep recept nog een lekkere bite.

Breng je soep op smaak met kruiden die je al in huis hebt. In dit geval heb ik gekozen voor komijnpoeder, paprikapoeder, kurkumapoeder en cayennepeper. De verse peterselie maakt het af, maar je kunt dit ook weglaten. Trouwens, wist je dat als je een flinke bos peterselie koopt op de markt en de gehele bos fijn snijdt, je dit heel goed kunt invriezen? Perfect om iedere soep mee af te maken.

Dit linzensoep recept komt uit ons boek ‘50x Lekker gezond & betaalbaar‘. Er staan niet alleen 50 heerlijke en gezonde recepten in, we hebben ook rekening gehouden met budget. Ieder gerecht is lekker betaalbaar. Ook geef ik allerlei tips om gezond en betaalbaar te koken. Bestel jouw exemplaar hier.

Linzensoep met zoete aardappel

Een heerlijk en makkelijk soeprecept
10 min
40 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr wortel
  • 275 gr zoete aardappel
  • olijfolie - om in te bakken
  • 100 gr gedroogde rode linzen
  • 400 gr tomatenblokjes - uit blik
  • 1 L groentebouillon
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl kurkumapoeder
  • ¼ tl cayennepeper
  • 4 takjes verse peterselie

Zo maak je het

  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de wortel in plakjes
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui
  • Voeg de wortel, aardappel en knoflook toe en bak even mee
  • Voeg vervolgens de linzen, tomatenblokjes, bouillon en de gedroogde kruiden toe
  • Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat gedurende 25-30 minuten zachtjes koken
  • Snijd intussen de peterselie grof en garneer de soep met de peterselie

Tip

Dit recept komt uit ons boek Lekker gezond & betaalbaar. 
Print dit recept
Recept: Avondmaaltijd, Hoofdgerecht
Trefwoord: Soep
Porties: 2 personen
Door: Jennifer

Heb je geen gedroogde linzen in huis, maar gekookte linzen? Voeg de linzen dan, nadat je ze hebt afgespoeld, voor de laatste 5 minuten aan de soep toe. Of ga voor dit recept voor spicy linzensoep, waarin ik zo’n zakje/pot met gekookte linzen gebruik.