Er wordt weleens gedacht dat alleen een salade niet kan voldoen als volledige maaltijd. “Eet jij alleen konijnenvoer? Daar kan ik niet op leven hoor!” Zijn reacties die wij regelmatig krijgen.

Die mensen zouden wij graag deze paprika salade met ei laten proeven. Want dat salades echt wel vullen, weten wij al langer. Maar dit paprika salade recept is een écht goed vullende salade! Er gaat ei in, bomvol voedingsstoffen, paprika met super veel vitamines en mineralen, avocado met plantaardig vet en eiwitten en gebakken spek met de nodige dierlijke vetten. Het is een complete maaltijd! En bovendien is deze salade verrukkelijk, al zeggen we het zelf :-) en toch ook simpel om te maken. We halen geen bijzondere fratsen uit en bezoek je onze website vaker, dan is de avocado je ook niet vreemd meer. We zijn benieuwd of jullie net zo genieten van deze paprika salade met ei als wij. Eet smakelijk!
P.S. Neem je deze salade mee naar je werk, doe het snijwerk dan op je werk en maak de dressing ’s ochtends alvast klaar. Het spek bak je ook thuis, terwijl je ontbijt. Maar het kan ook zonder spek als je haast hebt. En een beetje alfalfa of preischeutjes smaken er ook heerlijk bij!

Paprika salade met ei

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Paprika
  • 4 Eieren
  • 1 Avocado
  • 6 plakken Ontbijtspek
  • 2 handen Sla melange
Voor de dressing
  • 2 el Yoghurt - volle
  • 2 el Olijfolie - extra vergine
  • 1 teen Knoflook
  • 1 el Bieslook - vers
  • 1 snuf Peper
  • 1 snuf Zout

Zo maak je het

  • Zet de eieren in een steelpan met water op het vuur
  • Kook de eieren 5 minuten
  • Bak de plakken spek knapperig in een kleine pan, op laag vuur
  • Was ondertussen de sla en verdeel over 2 borden
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes
  • Snij de avocado doormidden, wip de pit eruit, snij het vruchtvlees in de schil in blokjes en lepel de blokjes eruit
  • Schil de eieren en snij in blokjes
  • Verdeel de paprika, avocado en ei over de sla
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en verdeel over 2 bakjes (of druppel over de salade)
  • Strooi eventueel nog wat bieslook over de salade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer