Zelf pesto maken, als je het nog nooit gedaan hebt, denk je misschien dat het een hele klus is. Uh… nee hoor, pesto maken is ongelofelijk simpel, helemaal met dit pesto recept bij de hand!

En als je pesto uit een potje gewend bent, maak je dan klaar voor een verrukkelijke zelf gemaakte pesto met smaak explosie. Heerlijk! Uiteraard gaat er verse basilicum in onze pesto. Je hebt behoorlijk wat basilicum blaadjes nodig voor een klein beetje pesto. In dit pesto recept gaat 20 gram en dat zijn bijna alle blaadjes van Ć©Ć©n basilicum plantje! Samen met de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie en een beetje peper en zout levert dat 70 gram pesto op, een klein schaaltje. Wil je dus een flinke pot pesto maken, dan zul je de ingrediĆ«nten voor dit recept moeten verviervoudigen. Nu hebben wij een kleine keukenmachine, dus dat zal in meerdere porties gemaakt moeten worden. Ja, een keukenmachine is wel een must voor deze pesto. In een blender zal je alles niet zo fijn krijgen, omdat de messen van een blender niet tot de rand komen. Die kleinere messen zijn ideaal voor vloeistoffen. Een keukenmachine is best een aanschaf en een groot ding. Wil je klein beginnen, ga dan even naar de Blokker of Marskramer en scoor zo’n schattig klein keukenmachinetje van Tomado. Voor maximaal ā‚¬Ā 30,- euro ben je klaar en kan je al kleine porties heerlijke pesto maken. Ook handig als je niet zo veel kastruimte hebt. Ga je toch voor een flinke? Kijk dan even hier.

Basilicum is een goed ruikend en gezond kruid. Het bevat veel vitamines en mineralen en dat maakt deze zelf gemaakte pesto tot een erg voedzame tapenade. We gaan binnenkort ook eens een rode pesto maken, en een zwarte! Een trio van gezonde tapenades. Eet je koolhydraatarm? Smeer deze tapenade dan eens op deze zelf gemaakte crackers van amandelmeelĀ of deze toastjes van lijnzaad. Of vul er je kipfilet mee! Ik zie alweer een nieuw recept voor me :-)

Pesto recept | zelf pesto maken

Zelf je pesto maken is makkelijker dan je denk!
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 20 gr basilicum - vers
  • 20 gr Pijnboompitten
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 1 teen Knoflook
  • 3 el Olijfolie - of meer, afhankelijk van de dikte
  • 1/2 Zout
  • 1/2 tl Peper

Zo maak je het

  • Rasp de Parmezaanse kaas en schil de knoflook
  • Stop de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine
  • Mix totdat het is vermalen tot een groene massa
  • Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en mix
  • Voeg eventueel wat meer olijfolie toe, afhankelijk van hoe dik of dun je de pesto wilt hebben (wij vinden 4 eetlepels precies goed)
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 4
Door: Jennifer