Proef het voorjaar met deze heerlijke lente soep van prei en courgette. Ook voegen we een beetje citroensap en mosterd toe. Een verrassend frisse voorjaarssoep die als maaltijd gegeten kan worden. Wil je er met meer van eten? Serveer de soep dan met een paar sneetjes getoast volkorenbrood.

Heerlijk dat het voorjaar losgebarsten is. Deuren en ramen open, frisse lucht in huis. Buiten eten, in de tuin bezig zijn en genieten van het mooie weer. Wat houd ik toch van dit jaargetijde.

Deze prei en courgette soep zit bomvol gezonde groente die je lichaam voorzien van een hele berg vitaminen en mineralen. Maar er is een vitamine die er niet in voorkomt. En dat is vitamine D. Die maak je namelijk aan door zonlicht op je huid en haal je minimaal uit voeding. Dus hup naar buiten en met blote armen en blote benen in de heerlijke voorjaarszon. Bouw het wel rustig op, zorg dat je niet verbrandt. Steeds een beetje langer in de zon.

Prei en courgette lente soep

Met citroen en mosterd voor een fris pittig voorjaarsgevoel
20 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 preien
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stegels bleekselderij
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel mosterd - pittige franse

Zo maak je het

  • Snijd de bleekselderij in plakjes en bak in een beetje olie in een ruime pan
  • Snijd en was ondertussen de prei
  • Snijd de courgette in blokjes en snipper de knoflook
  • Voeg de prei, courgette en knoflook toe aan de bleekselderij en bak 5 minuten op matig vuur
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook 20 minuten
  • Voeg de mosterd en het sap van de citroen toe en pureer met een staafmixer
  • Serveer de soep met een scheutje kookroom
Print dit recept
Recept: Avondmaaltijd
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Courgette, Lente, Prei, Soep
Porties: 2
Door: Sven