Thaise noedel salade met pinda dressing
Wow ik heb me toch een lekkere Thaise noedel salade gemaakt! Ongekend, al zeg ik het zelf. Ik heb een dressing gemaakt die ik nog nooit eerder heb gemaakt. Een spicy pinda dressing, geïnspireerd op de Thaise keuken. Oh my, wat een feest! Deze zalig lekkere salade met spicy pinda dressing wordt vast en zeker favoriet.
De kracht van smaakvolle salades zijn naast de ingrediënten beslist de dressing. Een goede dressing maakt een saaie salade, een smaakvolle salade. Voor deze Thaise salade maak je de dressing met een ingrediënt dat je ongetwijfeld al in je keukenkastje hebt staan. Pindakaas. Het klinkt misschien erg raar om pindakaas aan je salade toe te voegen, maar geloof me, het is écht lekker.
Het is natuurlijk niet alleen pindakaas. Je mengt dit lekkere en voedzame smeersel met verse gember, knoflook, sojasaus, een beetje honing, rode pepervlokken en water. Dat begint er al meer op te lijken, vind je niet?
Ik zou zeggen: maak dit recept en laat in de comments weten of jij ook verkocht bent!
Thaise noedel salade met pinda dressing
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 2 nestjes zilvervliesrijst noedels
- 1 stengel lente ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 70 gr rode biet - julienne
- 70 gr wortel - julienne
- 200 gr sojabonen
- 30 gr cashewnoten - ongezouten
- 5 gr koriander
- 5 gr basilicum
- 15 gr gember - vers
- 1 teen knoflook
- 1 el pindakaas - biologisch
- 1 el sojasaus
- 1 tl honing
- 1 snuf rode pepervlokken
- 15-30 ml water
Zo maak je het
- vul een schaal met kokend water en laat de nestjes 2 minuten zacht worden, giet af en zet apart
- snijd de gember voor de pinda dressing en snijd het vruchtvlees grof, pel de knoflook en snijd grof
- doe de gember en knoflook samen met de andere ingrediënten voor de dressing, behalve het water, in een keukenmachine en vermaal
- voeg nu een beetje water toe en meng tot een dressing
- snijd de lente ui in ringen en de paprika in reepjes, snijd de blaadjes van de koriander en basilicum fijn
- voeg de alle ingrediënten samen in een kom, giet de dressing er overheen, schep om en geniet ervan!
Lekker hoor, Sven. Alleen in het recept zou ik een andere volgorde kiezen. Je hoeft geen chefkok te zijn om te weten dat als je noedels (of andere soorten pasta) na het koken alleen maar wegzet je een onhandelbare vormloze bonk overhoudt. Beter zou zijn de noedels op het laatste moment te laten garen, dan met koud water af te spoelen om vervolgens direct door de salade te mengen. Dan blijft het idee beter overeind volgens mij.