Overnight oats is het ideale snelle havermout ontbijt dat zo op tafel staat. Je maakt het voor een deel de avond van tevoren. Zet het in de koelkast en de volgende dag alleen even de rest van de ingrediƫnten er door roeren. Heerlijk deze overnight oats.

We hebben al veel overnight oats recepten voorbij zien komen maar geen enkele wordt op deze manier bereidt. En dat maakt dit recept nou juist zo lekker. We prakken de banaan van tevoren, mengen deze met de melk zodat je een heerlijke bananenmelk krijgt. Hier laten we de havervlokken een nachtje in wellen. De heerlijke smaak trekt ’s nachts in de havervlokken. We voegen er ’s ochtends alleen nog wat gebroken lijnzaad, een paar rozijnen en twee eetlepels kokosrasp aan toe. Binnen 2 minuten staat je powerontbijt voor je neus. Lekker smullen maar! Van overnight oats, of eigenlijk van haver en havermout in het algemeen, krijg je veel energie. Haver bevat veel complexe koolhydraten. Je lichaam doet er lang over om ze af te breken tot glucose. Je bloedsuikerspiegel stijgt daardoor een langere periode een klein beetje. Dit geeft je een energiek gevoel; je kunt de dag goed van start gaan.

De havervlokken kopen we bij de reformwinkel. G&W of de Tuinen. In de supermarkt heb ik ze nog niet zien liggen. Maar ik denk dat dat een kwestie van tijd is. Dit overnight oats recept is goed voor twee personen. Eet smakelijk alvast!

Overnight oats met banaan

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 Banaan
  • 200 ml melk - halfvol
  • 130 gr Havervlokken - geen havermout
  • 2 tl Kaneel
  • 2 el Geraspte kokos
  • 2 el Gebroken lijnzaad
  • 30 gr Rozijnen

Zo maak je het

  • Prak de banaan in een kom
  • Voeg de melk toe en mix met een garde
  • Voeg de havervlokken toe roer door elkaar en plaats in de koelkast
  • Voeg de kaneel, de geraspte kokos, de gebroken lijnzaad en de rozijnen toe en roer door elkaar
  • Verdeel over twee schaaltjes
Print dit recept
Recept: Ontbijt
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven