Over ons

en over Voedzaam & Snel


Jennifer en Sven banner

2004 – Het begin

Nog voordat we elkaar leerden kennen, speelde voeding en beweging een grote rol in ons leven. Van huis uit meegekregen door onze ouders die de basis hebben gelegd voor onze interesses. Het is dan ook niet vreemd dat we elkaar hebben leren kennen in de sportschool, op een spinningfiets tijdens de les die de vader van Sven verzorgde. Inmiddels alweer 12 jaar geleden.

We hebben in deze periode een ontdekkingstocht gemaakt door het soms ingewikkelde voedselland. Een reis die ons veel nieuwe inzichten heeft gebracht. Wetenschappelijke onderzoeken lezen en luisteren naar ons eigen lichaam, ons lichaam gebruiken als testobject en vooral gebruik blijven maken van ons gezond verstand. Het is het ons gelukt om een voedingspatroon te ontwikkelen waar we ons fit bij voelen.

2012 – Het idee

Ons enthousiasme over voeding en beweging werkte aanstekelijk in onze omgeving. Steeds meer vrienden en familieleden vroegen ons wat voor recepten we maakten, hoe we onze week inplanden, waar we de boodschappen deden, hoe vaak we een sport beoefenden, etc.

Het bracht ons op het idee om een eenvoudige website te beginnen waarop we onze recepten en ervaringen konden delen.

2013 – De oprichting

De naam hadden we snel bedacht. Het ging Voedzaam & Snel heten. Voedzaam, omdat we vinden dat eten je moet voeden en nuttig moet zijn voor je lichaam. Het betekent letterlijk: veel voedingsstoffen bevattend. Snel, omdat we het allemaal druk genoeg hebben en we willen laten zien dat je ook met weinig tijd een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Sven werkte in 2013 naast Voedzaam & Snel als zelfstandig fotograaf en was daarbij marketingmedewerker bij SportXL.nl. Jennifer werkte naast Voedzaam & Snel als accountmanager voor eLinea.

2014 – De groei

Wat begon als een receptenwebsite voor familie en vrienden groeide uit tot een populair platform met veel bezoekers. Een jaar na de lancering van de website ontvingen we dagelijks 4000 bezoekers. Dit hadden we niet voorzien. We beschikten ineens over een platform waarop wij onze visie over voeding konden delen met een groot publiek. Voedzaam & Snel begon langzaam maar zeker steeds meer tijd in beslag te nemen. Sven is minder gaan werken voor SportXL en we zijn samenwerkingen aangegaan met bedrijven die onze online exploitatie gingen verzorgen.

2014 – Groene Smoothies

Een van de kernwaardes van ons voedingspatroon is het eten van veel groente. We waren er inmiddels achtergekomen dat veel mensen het moeilijk vinden om dagelijks minimaal 250 gram groente binnen te krijgen. Onze oplossing was, en is nog steeds, de groene smoothie. Een smakelijke smoothie van groente, die we lekker maken met fruit waardoor (bijna) iedereen hem lekker vindt. De groene smoothie recepten waren in 2014 de best bekeken recepten op Voedzaam & Snel.

En toen ontvingen we een mailtje van Kosmos uitgevers. Of we wilden komen praten over het schrijven van een boek. Wat?!? Een boek schrijven! Natuurlijk willen we dat! Als de grootste uitgeverij van Nederland je hiervoor benadert, kun je natuurlijk geen nee zeggen. We hadden direct een idee waar het over moest gaan: groene smoothies. Inmiddels is ‘Het Groene Smoothie Boek‘  met 30 heerlijke groene smoothierecepten ruim 20.000 keer verkocht en hebben we door heel Nederland en België groene smoothieworkshops en lezingen gegeven.

2015 – Nieuwe website

Aan het begin van 2015 ontvingen we dagelijks gemiddeld 7000 unieke bezoekers op Voedzaam & Snel. De simpele website die Sven zelf in elkaar geknutseld had was totaal niet berekend op zo veel traffic. Een upgrade was hard nodig. We hebben de hulp ingeschakeld van Milk&Media en samen de huidige website ontwikkeld die een veel betere gebruikerservaring biedt.

Sven werkt vanaf januari 2015 full-time voor Voedzaam & Snel. Jennifer heeft afscheid genomen van eLinea en werkt parttime voor Big Green Egg. (super tof ding!)

2015 – Het tweede boek: Gezond leven doe je zo!

Door het succes van ‘Het Groene Smoothie Boek‘ werd al snel het plan geopperd om nog een boek te schrijven. Dit moest een boek worden waarin onze visie over voeding, beweging en ontspanning duidelijk verteld werd. Na veel schrijven en fotograferen was onze tweede boek in augustus 2015 klaar. Genaamd: ‘Gezond leven doe je zo!‘ We leggen in het boek uit waarom gezond leven niet moeilijk is. In het boek vind je 100 heerlijke recepten, handige boodschappenlijstjes en meer. ‘Gezond leven doe je zo!‘ heeft vier weken lang op de tweede plaats gestaan in de bestseller top 100. Inmiddels zijn er ruim 10.000 boeken verkocht.

2016 – Het derde boek: De 100 populairste recepten

We kregen steeds vaker de vraag van bezoekers of we de recepten van de website ook in een boek wilden uitbrengen. Dat hebben we gedaan. Niet allemaal, maar wel de 100 populairste recepten. En wat een leuk boek is dat geworden: ‘De 100 populairste recepten van Voedzaam & Snel‘. Het is fantastisch om te zien hoe vaak recepten door onze bezoekers gemaakt worden. Sommige recepten zijn al meer dan 100.000 keer bekeken!

Steeds meer mensen weten Voedzaam & Snel te vinden. Vanaf begin 2016 ontvangen we dagelijks ruim 10.000 bezoekers en worden onze recepten gemiddeld 22.000 keer per dag bekeken.

2016 – Dipje

Aan het eind van 2015 raakte Jennifer in verwachting. Vol trots vertelden we op Voedzaam & Snel dat we in de zomer van 2016 een dochtertje zouden krijgen en dat we ons eetpatroon wat gingen aanpassen. Helaas is het allemaal anders gelopen. Het kindje bleek een ernstige hartafwijking te hebben. We hebben de moeilijkste keuze uit ons leven moeten maken en ervoor gekozen om de zwangerschap af te breken. Op 1 april 2016 is Jennifer na 23 weken zwangerschap bevallen van Noa. We hebben een korte pauze ingelast op Voedzaam & Snel. Na een paar maanden hebben we de draad weer opgepakt en zijn we verder gegaan met het delen van onze gezonde recepten.

Nu – De toekomst

Inmiddels bezoeken dagelijks ruim 12.000 mensen Voedzaam & Snel en wordt Sven veel gevraagd als fotograaf (bekijk hier het portfolio). We komen tijd te kort voor alle leuke ideeën die we hebben. Er wordt ons wel eens gevraagd waar we de creativiteit vandaan halen om steeds weer nieuwe recepten te bedenken. Het antwoord op de vraag hebben we eigenlijk zelf ook niet. Alle positieve reacties en lieve mailtjes stimuleren ons in ieder geval enorm om gewoon door te gaan met ontwikkelen van gezonde gerechten.

We willen nog niet te veel verklappen, maar er gaat een vierde boek gemaakt worden. Whoop Whoop!

Veel plezier met het maken van onze recepten.

Groetjes,

Jennifer en Sven

Jennifer-en-Sven-01