De herfst is nog maar net begonnen en je ziet het al om je heen: ineens zijn meer mensen ziek of verkouden. Dan is deze verwarmende broccolisoep bomvol groente een perfecte maaltijd. Zorg goed voor jezelf en geniet van een heerlijke soep, dan kom je er snel weer bovenop. De gember in deze broccolisoep is verwarmend en geeft je een lekkere boost.

Waarom zijn meer mensen ziek in de herfst? Virussen gedijen goed bij een lagere temperatuur en lage luchtvochtigheid. Het virus verspreidt zich via de lucht en voorwerpen. Doordat we in de herfst vaker ramen dicht laten en dicht op elkaar zitten, hebben de virussen grotere kans om zich te verspreiden. Lekker luchten dus, ook als het straks echt kouder wordt. En ga lekker naar buiten! Een flinke boswandeling doet je altijd goed. En de kleuren zijn prachtig in de herfst.

De ingrediƫnten voor een verwarmende broccolisoep met gember en bosui

Of je het virusje te pakken hebt, of nergens last van hebt: deze brocollisoep is sowieso erg gezond en lekker. Er gaat ruim een kilo broccoli in deze soep! Maar ook een flink stuk gember, knoflook en kurkuma. Als topping gebruiken we bosui en voedzame, ongebrande amandelen. Bovendien gaat er kokosmelk en een avocado in om de soep te binden. Daardoor wordt ie lekker romig, maar het maakt hem ook nog voedzamer! En ben je op zoek naar een simpele broccolisoep? Dat is dit recept ook. Fijn he! Maar je bent natuurlijk niet anders van ons gewend :-)

Kurkuma, ook wel bekend als geelwortel

Kurkuma is een Indiaas kruid dat veel gebruikt wordt in de Oosterse keuken, samen met de kokosmelk en verse gember geeft het deze broccolisoep een Oosters tintje. Kurkuma bevat curcumine, wat ontstekingsremmende eigenschappen heeft en een gunstig effect heeft op de werking van je hersenen. Kurkuma, ofwel geelwortel, wordt gewonnen uit de plant kurkuma longa. Het heeft een iets bittere kerriesmaak. En een prachtig okergele kleur!

Verwarmende broccolisoep met gember en bosui

Met deze heerlijk verwarmende broccolisoep geef je je lichaam een boost
10 min
15 min
25 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1200 gr broccoli
  • 2 tenen knoflook
  • 40 gr verse gember
  • 1 el olijfolie
  • 600 ml bouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 avocado
  • 1 tl kurkuma
  • 2 stengels bosui
  • 60 gr ongebrande amandelen

Zo maak je het

  • Breng het water aan de kook in de waterkoker
  • Snijd de broccoli in roosjes
  • Doe het gekookte water in een soeppan, voeg de bouillon (poeder of blokje) toe
  • Voeg de broccoli toe en kook 8 minuten
  • Pel de knoflook en snijd zo fijn mogelijk
  • Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk
  • Voeg de gember, de knoflook, de kokosmelk en de kurkuma toe
  • Snijd de avocado rondom te pit doormidden en draai de helften van elkaar af. Wip met een scherp met de pit uit het vruchtvlees, lepel het vruchtvlees uit de schil, snijd in blokjes en voeg toe aan de soep
  • Voeg de olijfolie toe en pureer met een staafmixer to een gladde soep
  • Snijd de bosui in ringen en hak de amandelen grof, serveer dit bij de soep
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Oosters
Porties: 2
Door: Jennifer