Soep van gember is lekker fris van smaak. Deze gembersoep vinden wij heerlijk in de zomer. Om de soep te maken heb je maar 25 gram verse gember nodig. Gebruik je naast de gember alleen bouillon, dan is het een heerlijk lichte bouillonsoep die als voorgerecht gegeten kan worden.

Voor dit gembersoep recept voegen we meer toe. We maken er zo een gevulde maaltijdsoep van. We gebruiken onder andere kabeljauwfilet! Een heerlijk visje die prima past bij de frisse smaak van gember. Verder voegen we prei, ui, verse peterselie en knoflook toe. Deze gembersoep is fris van smaak en past daarom perfect bij een zonnige dag. Dit gembersoep recept is goed voor 2 personen.

Heb jij wel eens gember gegeten? Het zijn die grappige lichtbruine worteltjes die in vrijwel iedere grote supermarkt te vinden zijn. Gember is een kruid dat wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. Gember bevat een grote hoeveelheid aan goede stoffen voor ons lichaam. Zo bevat gember de vitamines B1, B2, B6 en C, het bevat de mineralen kalium, ijzer, natrium, calcium, fosfor, magnesium, koper en zink, en het bevat onder andere de stoffen gingerol, shogaol en zingiberene. Gingerol helpt tegen misselijkheid, shogaol beschermt tegen bloed- en vaatziekten en helpt bij het verminderen van gezwollen gewrichten. Zingiberene werkt samen met de stof gingerol en is goed voor je spijsvertering. Ook werkt gember onstekingsremmend. En zo is er nog een lijstje van goede eigenschappen die toe te kennen zijn aan het kruid gember. Geen wonder dat gember al eeuwen in verschillende culturen als geneesmiddel wordt gebruikt. Er zitten zoveel gezonde stoffen in! Wij lusten nog wel een kommetje van dit heerlijke gembersoep recept :-)

Gembersoep met kabeljauw

25 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 l water
  • Bouillonpoeder
  • 25 gr gember - vers, met schil gewogen
  • 300 gr Kabeljauwfilet
  • 1 Prei
  • 1 Ui
  • 1/2 el Verse peterselie
  • 1 teen Knoflook
  • 1 klontje Roomboter
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Schil de gember en snij de gember fijn
  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn
  • Bak de gember en de ui met een klontje roomboter 5 minuten in een soeppan
  • Vul ondertussen de waterkoker met 1 liter water en snij de prei in ringen en de kabeljauwfilet in blokjes
  • Voeg de prei en knoflook toe in de pan en bak ongeveer een minuut aan
  • Snij ondertussen de verse peterselie fijn
  • Giet het hete water in de pan en v0eg de bouillonpoeder toe, breng aan de kook
  • Voeg nu de peterselie en kabeljauw toe en laat de soep 6 minuten zachtjes koken
  • Voeg naar smaak wat peper en zout toe
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer