Gazpacho recept | Steek de barbecue aan met kerst!

Heerlijk romige gazpacho
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 10 min
Totaal: 20 min
Porties: 4

Dit heb je nodig

  • tomaten - 300 gram
  • paprika - 3
  • rode wijnazijn - 50 milliliter
  • extra vergine olijfolie - 100 milliliter
  • limoen - 1/2
  • komkommer - 1 hele
  • avocado - 1
  • basilicum - 10 blaadjes

Zo maak je het

  • Steek de barbecue aan, als je een barbecue met deksel hebt breng hem dan naar een temperatuur van ongeveer 220 graden
  • Halveer de tomaten
  • Snijd de avocado rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar
  • Snijd de paprika in stukken en verwijder de zaadlijsten
  • Gril de paprika op de huid en laat deze zwart worden (ongeveer 8 minuten)
  • Gril tegelijkertijd de tomaten en de avocado maar keer deze regelmatig om (ongeveer 6 minuten)
  • Doe de tomaten en de avocado direct in de blender als deze klaar zijn
  • Stop de zwart geblakerde paprika in een afgesloten bakje en laat hem 10 minuten staan
  • Veeg/trek de geblakerde huid van de paprika weg en stop ook in de blender
  • Snijd de komkommer in grove stukken en voeg ook toe
  • Voeg de wijnazijn, de olijfolie, het sap van de limoen en de basilicum toe
  • Blend tot er een gladde soep ontstaat, proef en breng op smaak met zout en peper
  • Laat de soep koud worden in de koelkast en serveer met een blaadje basilicum