Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gazpacho recept | Steek de barbecue aan met kerst!
Heerlijk romige gazpacho
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
20
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
tomaten - 300 gram
paprika - 3
rode wijnazijn - 50 milliliter
extra vergine olijfolie - 100 milliliter
limoen - 1/2
komkommer - 1 hele
avocado - 1
basilicum - 10 blaadjes
Zo maak je het
Steek de barbecue aan, als je een barbecue met deksel hebt breng hem dan naar een temperatuur van ongeveer 220 graden
Halveer de tomaten
Snijd de avocado rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar
Snijd de paprika in stukken en verwijder de zaadlijsten
Gril de paprika op de huid en laat deze zwart worden (ongeveer 8 minuten)
Gril tegelijkertijd de tomaten en de avocado maar keer deze regelmatig om (ongeveer 6 minuten)
Doe de tomaten en de avocado direct in de blender als deze klaar zijn
Stop de zwart geblakerde paprika in een afgesloten bakje en laat hem 10 minuten staan
Veeg/trek de geblakerde huid van de paprika weg en stop ook in de blender
Snijd de komkommer in grove stukken en voeg ook toe
Voeg de wijnazijn, de olijfolie, het sap van de limoen en de basilicum toe
Blend tot er een gladde soep ontstaat, proef en breng op smaak met zout en peper
Laat de soep koud worden in de koelkast en serveer met een blaadje basilicum