Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode bieten-dip met Griekse yoghurt en Za'atar
Een heerlijke dip van rode bieten met Griekse yoghurt, za'atar en geitenkaas
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
5
min
min
Totaal:
10
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
500
gr
rode biet
voorgekookt
1
teen
knoflook
3
eetlepels
Griekse yoghurt
50
gr
zachte geitenkaas
1
theelepel
za'atar kruidenmix
snuf
zeezout
Voor de topping
2
eetlepel
extra vergine olijfolie
2
takjes
rozemarijn
1
handjes
amandelen
50
gr
zachte geitenkaas
Zo maak je het
spoel de bieten af en snijd in grove stukken
doe ze samen met een gepeld teentje knoflook, de Griekse yoghurt, 50 gr geitenkaas, za'atar en zeezout in een keukenmachine en mix tot een mooie dip
ris intussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn
hak de amandelen grof
schep de bieten-dip in een schaaltje en maak af met de extra vergine olijfolie, wat gehakte amandelen, rozemarijn en verkruimelde geitenkaas
serveer met in reepjes gesneden groente of volkorenbrood en snijbiet
Extra
Serveer met snijbiet