Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Havermout bosbessen pancakes
Een gezonde variant op de American blueberry pancakes | gemaakt met havermout en skyr
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
50
min
min
Totaal:
1
uur
uur
Porties:
15
Dit heb je nodig
Voor het beslag
1
banaan
100
gr
bosbessen
2
eieren
100
gr
havermout
300
gr
skyr
mespuntje
kaneel
snufje
zout
Voor de topping
150
gr
bosbessen
optioneel: een beetje skyr
Zo maak je het
doe alle ingrediënten voor het beslag in een blender en mix
verwarm twee pannen goed op laag vuur
doe voor iedere sessie pancakes een klontje boter in de pan
giet met een soeplepel kleine porties in de pannen voor kleine pancakes
zodra de pancakes heen en weer schuiven als je de pan schudt, wacht je nog iets langer totdat de onderkant van de pancakes lichtbruin zijn
schep de pancakes voorzichtig om met een flexibele spatel en wacht totdat ook de andere kant lichtbruin is
schuif de pancakes vanuit de pan op een bord en bak de volgende sessie, totdat al het beslag op is
doe als de laatste pancake is gebakken de bosbessen voor de topping in de warme pan en bak al roerend totdat het sap uit de bosbessen komt
serveer de pancakes met de bosbessen saus en eventueel met nog een beetje skyr