Gevulde pompoen met bospaddenstoelen en biefstukreepjes
Heerlijk gerecht en leuk voor met Halloween
Voorbereiding: 10 minmin
Bereiding: 45 minmin
Totaal: 55 minmin
Porties: 2
Dit heb je nodig
1pompoenHokkaido van ongeveer 2,5 kilo
2elolijfolie
1/2thzoutgrof gemalen zout
mespuntjepeper
1tlkaneel
1takjerozemarijn
150grbospaddenstoelenmix van shiitake, eekhoorntjesbrood, oesterzwam, kastanjechampignons, etc
15grroomboter
3stengelslente-ui
300grbiefstuk
2elcrème fraîche
30grpijnboompitten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de bovenkant van de pompoen en schep het vruchtvlees met de pitten uit de binnenkant zodat er een mooie holte ontstaat
Kerf met een mes een ruitjespatroon aan de binnenkant en aan de onderkant van de deksel
Meng in een schaaltje de olijfolie, het zout, de peper en kaneel
Ris de blaadjes van een takje rozemarijn, hak ze zo fijn mogelijk en voeg toe aan de olijfolie
Meng alles en giet het in de pompoen
Smeer de binnenkant van de pompoen goed in met het mengsel en ook een beetje op het bovenkantje (met een kwastje werkt het goed, maar gewoon met je handen nog beter)
Plaats de pompoen in de oven voor 45 minuten
Als de kookwekker nog 15 mintuten aangeeft begin je met het snijden van de bospaddenstoelen
hak deze grof en snipper vervolgens de knoflook zo fijn mogelijk
Zet een pan op het vuur en doe daar een klontje roomboter in voeg de paddenstoelen en knoflook toe en bak op matig vuur onder af en toe roeren totdat de pompoen klaar is
Snijd ondertussen de lente-ui in ringen en zet apart
Als de kookwekker nog 10 minuten aangeeft plaats je een tweede pan op hoog vuur
Bestrooi terwijl de pan heet wordt de biefstuk met peper en zout
Doe wat olie in de pan en bak de biefstuk om en om een minuut per kant op hoog vuur zodat hij goed dichtschroeit
Draai het vuur laag en haal de biefstuk uit de pan
Leg hem op een snijplak, snijd hem in repen en snijd de repen vervolgens in blokjes (van binnen moet hij nog rauw zijn)
Doe de biefstuk(jes) bij de champignons die nog lagen te bakken en schep door elkaar voor een minuut. Voeg de crème fraîche toe, de pijnboompitten en de gesneden lente-ui
Schep door elkaar en verwarm nog een minuutje
De pompoen zou nu ongeveer klaar moeten zijn
Haal hem uit de oven en plaats hem op een mooie plank, een groot bord of in een schaal
Schep het biefstukmengsel in de pompoen, plaats het kapje erop en serveer
Snijd de pompoen op tafel in tweeën en verdeel over twee borden