Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoensalade met gemarineerde spinazie, vijgen, druiven en schimmelkaas
Herfstsalade met pompoen
Voorbereiding:
20
min
min
Bereiding:
5
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
400
gr
pompoen
ongeveer ½ hele pompoen
1
snuf
zout
150
gr
spinazie
2
el
extra vergine olijfolie
1
el
appelazijn
2
tl
grove mosterd
1
vijg
verse
100
gr
rode druiven
50
gr
walnoten
50
gr
schimmelkaas
bleu d'auvergne, lekker pittig, je kunt ook voor een mildere schimmel kiezen zoals een Bettine Bleu of een gorgonzola
Zo maak je het
Was de pompoen, halveer hem en leg een helft apart in de koelkast
Schep de zaadlijsten eruit met een lepel en snijd vervolgens de pompoen in plakken en dan in blokjes
Doe de pompoen in een pan en vul met water zodat de blokjes net onder staan
Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook
Kook de pompoen gaar in ongeveer 5 minuten (prik tussendoor met je vork om te kijken of hij zacht is)
Doe ondertussen de spinazie in een ruime kom en voeg hier de olijfolie, azijn en mosterd aan toe
schep alles door elkaar en laat even staan
Giet de pompoen af als deze klaar is en laat in het vergiet of de pan uitstomen
Verdeel de spinazie over twee borden en verdeel hier de afgekoelde pompoen over
Snijd de vijg in dunne plakjes en vervolgens in reepjes
Snijd de druiven in vieren zodat je mooie partjes krijgt
Voeg de vijgen en de druiven toe aan de salade
Verdeel de walnoten over de borden en voeg als laatste de schimmelkaas toe