Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise curry soep | comfort food
De perfecte Thaise curry soep met lekker veel groente
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
40
min
min
Porties:
2
-3
Dit heb je nodig
1
prei
1
winterpeen
2
cm
gember
vers
1
ui
1
el
extra vergine olijfolie
2
tenen
knoflook
1
el
bouillonpoeder
grove peper
naar smaak
1
el
gele currypasta
1/2
el
gemalen citroengras
1
l
water
1
rode ui
400
gr
kipdijfilet
75
gr
cashewnoten
ongezouten
7
gr
koriander
vers
125
gr
taugé
Zo maak je het
Snijd de prei in ringen en de winterpeen in halve plakjes
Schil de gember, snijd het vruchtvlees fijn en snipper de ui
Bak de gesneden groenten en gember 5 minuten aan in een el olijfolie, voeg aan het eind 2 teentjes geperste knoflook toe
Voeg de bouillonpoeder, een beetje grove peper, de gele currypasta, het citroengras en 1 liter water toe
Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken
Snijd intussen de rode ui in halve ringen
Snijd de kipdijfilet in reepjes, hak de cashewnoten en snijd de koriander grof
Haal de soep van het vuur, pureer de soep en plaats de pan vervolgens terug op het vuur
Voeg de kipfilet en rode ui toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken
Schep als laatst de taugé door de soep en serveer de Thaise curry soep met de cashewnoten en koriander