Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde groentesoep van oma met bonen
Oma's groentesoep met bonen
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
1
uur
uur
Totaal:
1
uur
uur
5
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
2
ui
300
gr
runderlap
of voorgesneden soepvlees
4
tenen
knoflook
20
gr
boter
zout
naar smaak
peper
naar smaak
400
gr
winterpeen
300
gr
bleekselderij
400
gr
bloemkool
300
gr
rundergehakt
225
gr
zwarte bonen
1 HAK stazak
nootmuskaat
naar smaak
Zo maak je het
Snijd de uien in grove stukken en snipper de knoflook
Doe de boter in een ruime pan en fruit hierin de uien voor 5 minuten
Snijd ondertussen het rundvlees in kleine blokjes en bestrooi met peper en zout
Voeg het rundvlees toe aan de uien en bak totdat het is dichtgeschroeid
Voeg twee liter water toe, breng aan de kook en laat een half uur op laag vuur sudderen
Snijd ondertussen de winterpeen en bleekselderij in plakjes
Trek kleine roosjes van de bloemkool, voeg de groenten na een half uur toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook
Kook de groente 20 minuten mee op laag vuur
Doe ondertussen het gehakt in een ruime kom en voeg peper en zout toe
Kneed door elkaar en draai kleine soepballetjes
Doe de balletjes na de 20 minuten in de soep en kook 10 minuten mee
Haal de soep van het vuur, voeg de zwarte bonen van HAK uit stazak toe en roer door de soep
Breng de soep op smaak met wat extra peper en zout en een snufje nootmuskaat
Serveer de soep met een dikke plak volkorenbrood besmeerd met bijvoorbeeld hummus
Extra
Tip van Oma: Maak de soep een dag van tevoren klaar. Als hij even gestaan heeft smaakt hij nog lekkerder.