Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sjasliek van pittige kip | Tapas
Pittig spiesje van gemarineerde kipdijfilet op een stokje met paprika
Voorbereiding:
20
min
min
Bereiding:
25
min
min
Totaal:
45
min
min
Porties:
10
Dit heb je nodig
300
gr
kipdijfilet
50
gr
gember
3
tenen
knoflook
1
rode peper
6
el
sojasaus
3
el
olijfoliie
1
rode paprika
1
gele paprika
40
tapasprikkers
Zo maak je het
Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes en doe ze in een ruime kom
Hak de gember, de knoflook en de rode peper fijn en voeg samen met de sojasaus en de olijfolie toe aan de kip.
Schep door elkaar, dek af en laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd van de paprika's kleine blokjes
Rijg aan een kleine tapasprikker een stukje paprika gevolgd door een stukje kip en tot slot weer een stukje paprika
Herhaal tot het vlees op is
Plaatst de bakplaat onder in de oven om het vocht op te vangen
Leg de spiesjes op het rooster plaatst in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten
Controleer of de kip gaar is