Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Turkse bulgur salade
Heerlijke salade van bulgur voor bij de barbecue
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
3
-4
Dit heb je nodig
225
gr
bulgur
750
ml
water
250
gr
roma tomaatjes
2
lente-ui
140
gr
tomatenpuree
10
gr
peterselie
3
takjes
munt
zo'n 12 blaadjes
2
el
extra vergine olijfolie
1
el
citroensap
1/2
tl
chilipoeder
1
tl
komijnzaad
zeezout
naar smaak
Zo maak je het
Doe de bulgur en 750 ml water in een pan en breng aan de kook.
Kook de bulgur in 10 minuten gaar en giet vervolgens af.
Snijd intussen de lente-ui in ringen, de tomaatjes in vieren en de munt en peterselie fijn.
Bak de helft van de lente-ui ringen een paar minuten in een beetje olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even aan.
Zet het vuur uit. Schep de bulgur door de tomatenpuree en voeg vervolgens de chilipoeder, komijnzaad, citroensap en zout naar smaak toe en schep om.
Voeg de tomaatjes, de rest van de lente-ui en de peterselie en munt toe en schep door elkaar.
Laat de salade afkoelen en voeg voor serveren nog een beetje extra vergine olijfolie toe.