Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gazpacho van gegrilde groenten met limoen | BBQ recept
De lekkerste gazpacho die je ooit geproefd hebt!
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
10
min
min
Totaal:
15
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
300
gr
tomaten - 300 gram
1
rode paprika
1 gele, 1 oranje
1
gele paprika
1
oranje paprika
1
sjalot
1
komkommer
2
tenen
knoflook
50
ml
rode-wijnazijn
100
ml
olijfolie
extra vergine
1/2
Limoen
Zo maak je het
Steek de barbecue aan, als je een barbecue met deksel hebt breng hem dan naar een temperatuur van ongeveer 220 graden
Snijd de tomaten en de sjalot doormidden
Snijd de paprika in stukken en verwijder de zaadlijsten
Gril de paprika op de huid en laat deze zwart worden (ongeveer 8 minuten)
Gril tegelijkertijd de tomaten en de sjalot maar keer deze regelmatig om (ongeveer 6 minuten)
Doe de tomaten en de sjalot direct in de blender als deze klaar zijn
Veeg/trek de geblakerde huid van de paprika weg en stop ook in de blender
Snijd de komkommer in grove stukken, pel de knoflook en voeg ook toe
Voeg de wijnazijn, de olijfolie, en het sap van de limoen toe
Blend tot er een gladde soep ontstaat, proef en breng op smaak met zout en peper
Laat de soep koud worden in de koelkast