Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Makkelijk eenpansgerecht met bonen | Mexican style
Makkelijk gerecht met een Mexicaans tintje en rode kidneybonen
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
5
min
min
Totaal:
10
min
min
Porties:
2
Dit heb je nodig
1
rode paprika
1
gele paprika
1
oranje paprika
1
rode ui
1
avocado
215
gr
HAK kleine rode kidneybonen
1 stazak
360
gr
mais
1 pot
1/2
verse ananas
1
rode peper
tortilla chips
Zo maak je het
Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snipper de rode ui, voeg een scheutje olie in de pan en bak hier op laag vuur de paprika en de ui voor 5 minuten.
Snijd ondertussen de avocado doormidden en draai de helften van elkaar af.
Wip de pit eruit met de punt van een mes en snijd plakjes van de avocado in de schil
Lepel de plakjes avocado uit de schil en leg apart
Voeg de rode kidneybonen uit stazak toe samen met het potje mais
Snijd de ananas in de lengte doormidden, bewaar 1 helft in folie in de koelkast.
Snijd de andere helft nog een keer in de lengterichting doormidden zodat je twee kwarten hebt.
Snijd het harde gedeelte weg en snijd vervolgens de schil weg.
Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg toe aan het eenpansgerecht.
Verwijder de zaadjes van de rode peper, snijd het vruchtvlees fijn en voeg ook toe.
Schep alles door elkaar en verwarm nog 1 minuut.
Serveer met de plakjes avocado en een handje tortilla chips.